Zit er warm bij met een gietvloer vloerverwarming

Zit er warm bij met een gietvloer vloerverwarming

Een nieuwe vloer nemen is altijd een goede keuze, maar dat maakt het niet direct een makkelijke keuze. Je kan een hoop verschillende keuzes maken wanneer je een nieuwe vloer kiest. Een tip die wij kunnen geven is de gietvloer. In deze tekst gaan we ons focussen op die vloer en wat dit precies voor vloer is. Uiteraard kijken we ook naar de voordelen die komen kijken bij een vloer als deze.

Wat is een gietvloer?


Allereerst is het belangrijk om te weten hoe de vloer precies gelegd wordt, of beter gezegd, gegoten wordt. De vloer wordt namelijk niet gelegd, maar wordt door een professional over de ondervloer gegoten. Hierdoor ontstaat er dus een laagje op de ondervloer welke uiteindelijk opdroogt. Wanneer er een vloerverwarming geplaatst wordt, gebruikt dit voor de vloer gegoten wordt. Hierdoor komt de vloer dus op de verwarming te liggen wat ervoor zorgt dat de vloerverwarming niet meer te zien is. Doordat het laagje op de vloerverwarming opdroogt, ontstaat er dus een vloer. 

 

De vloer kan gelegd worden in een kamer of in verschillende kamers tegelijk. Het is dus wel belangrijk om dit te laten doe door een professional. Het kan een vrij ingewikkelde klus zijn waardoor het niet handig is als mensen dit zelf gaan doen. Hierdoor ontstaan er verschillende problemen. Maar wanneer de vloer eenmaal ligt, wordt het tijd om te genieten van alle voordelen. Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een gietvloer vloerverwarming


Het grootste voordeel aan de vloer heeft te maken met hoe de vloer gegoten wordt. Doordat er namelijk een groot geheel ontstaat, is er geen sprake van gleuven in de vloer. Wanneer een vloer van hout of steen gelegd wordt, ontstaan er natuurlijk gleuven tussen de losse onderdelen van de vloer. Bij deze vloer is dat niet van toepassing. Hierdoor is het veel makkelijker om de vloer hygiënisch te houden. Allereerst kan er geen vuil tussen de onderdelen komen en daarnaast is het schoonmaken van de vloer ook nog eens veel makkelijker. Daarnaast kan de vloer in verschillende kleuren gemaakt worden waardoor de vloer altijd bij het interieur kan passen.

Daarnaast zitten er natuurlijk nog een hoop voordelen aan de gietvloer vloerverwarming. Niets is lekkerder dan een warme vloer. Denk bijvoorbeeld aan de winter. Je komt thuis vanuit de kou en hebt het natuurlijk koud doordat je buiten bent geweest. je komt binnen en trekt je schoenen uit en loopt direct een warme vloer op. Ook is het überhaupt lekkerder warm in huis wanneer je gebruik maakt van de verwarmde vloer. Niet alleen ideaal in de winter dus, maar ook gewoon voor de avonden wanneer het toch nog af kan koelen. Ideaal dus voor verschillende momenten.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top