Gastouder worden. Waar moet ik beginnen?

Gastouder worden. Waar moet ik beginnen?

Is het altijd al jouw droom geweest om een gastouderopvang te beginnen en ga je die stap eindelijk maken? Gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk razend enthousiast, maar ook een beetje gespannen en nerveus. Want waar moet je eigenlijk allemaal aan denken? Om ervoor te zorgen dat je goed van start gaat, geven wij je een aantal tips. Zo pas jij binnen de kortste keren op leuke gastkinderen!

Gastouder aan huis of bij ouders thuis?

Voordat je aan de slag gaat, moet je beslissen waar je de kinderen wilt opvangen. Wil je dat in je eigen woning doen of kies je ervoor om dit bij de ouders van de kinderen te doen? Beide mogelijkheden hebben uiteraard verschillende voor- en nadelen. Verdiep je hier goed in voordat je een beslissing maakt. Het is immers belangrijk om een besluit te maken dat wel bij jou past.

Aansluiten bij een gastouderbureau

We zien vaak voorbij komen dat mensen zich afvragen of het verplicht is je aan te sluiten bij een gastouderbureau. Het antwoord? Ja. Het gastouderbureau zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en kan ook kinderen voor je werven. Sluit je niet aan bij een willekeurig gastouderbureau, maar kies er vooral een waar jij een goed gevoel bij hebt. Moet je de administratie zelf op orde houden? Kijk dan ook zeker welke software voor kinderopvang ze gebruiken. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over softwarepakketten voor bso, kinderdagverblijven en gastouders? Neem dan contact op met KidsVision. Zij vertellen je graag meer over de uiteenlopende mogelijkheden!

Aan welke eisen moet je voldoen?

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de eisen waar je aan moet voldoen. Zolang je deze zaken niet op orde hebt, kun je immers niet aan de slag. Kies je ervoor om de opvang vanuit je eigen woning te doen? Dan moeten er aanpassingen gedaan worden om de veiligheid en hygiëne te waarborgen. Zodra je woning is goedgekeurd door de GGD, mag je aan de slag.About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top