Toto: Nederlands’ enige legale bookmaker

Toto: Nederlands’ enige legale bookmaker

Eén van de weinig online bookmakers met een officiële licentie om weddenschappen aan te mogen bieden in Nederland is Toto. De sportweddenschappen die je hier kunt vinden, worden vanuit de Lotto georganiseerd. Wat veel mensen niet weten, is dat Toto in 1956 hoogstpersoonlijk werd opgericht door de KNVB. In eerste instantie mochten uitsluiten leden van clubs deelnemen aan de weddenschappen, maar later is dit uitgegroeid tot een landelijke loterij. De winst uit Toto komt voor een deel ten goede aan de KNVB en daarmee ook clubs. Wat kan je hier als speler vinden?

Toto zoals het ooit begon

Gokken op voetbal deed men in de periode voorafgaand aan het internet met Toto. Het concept was makkelijk en doeltreffend. Je vond hier de welbekende 1×2 weddenschap. Op het wedformulier kreeg je een aantal voorgestelde wedstrijden, of je koos zelf een aantal wedstrijden, waarna je voor iedere wedstrijd een 1, X of 2 invulde. Was de speelronde over en had je alles goed weten te voorspellen? Dan kon je met het bewijs terecht bij de plaatselijke sigarenboer om je gewonnen geldbedrag te verzilveren. Een uniek concept dat men in Nederland nog altijd kent, ware het niet dat Toto tegenwoordig ook online te vinden is. 

Online gokken op voetbal

Toto is tegenwoordig online te vinden, naast haar fysieke aanwezigheid, want je kunt nog altijd gokken op voetbal bij je lokale sigarenboer. Op internet is het aanbod min of meer hetzelfde als bij grote buitenlandse bookmakers. Aangezien Toto de enige bookmaker is met een Nederlandse goklicentie, hebben zij min of meer vrij spel in de markt van Nederlandse gokspelers. Het aanbod is enorm toegenomen de laatste jaren. Het is bij Toto allang niet meer zo dat je uitsluitend inzet op de Eredivisie of Jupiler League; vrijwel alle buitenlandse competities zijn hier te vinden. Genoeg reden dus om eens te kijken bij deze exclusieve Nederlandse bookmaker.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top