4 tips tegen rugpijn

4 tips tegen rugpijn

Iedereen heeft weleens te maken met rugpijn waardoor je liever niet meer uit bed of van de bank komt. Toch is dit geen goed idee. Beweging is namelijk juist heel goed voor je rug! Heb je nou ook zo’n enorme last? Lees dan snel verder. Wij delen namelijk 4 tips om rugklachten zoveel mogelijk te voorkomen en verhelpen!

1. Bezoek een chiropractor

Blijf niet te lang rondlopen met rugklachten met de verwachting dat de pijn wel weer over gaat met een beetje rust. Dit is namelijk lang niet altijd het geval. Praat over de pijn en bezoek een chiropractor nabij Kampen zoals Chiropractie Kuiper. Deze chiropractor in Stadshagen biedt professionele hulp waardoor je binnen no time van in ieder geval de meeste pijn af bent!

2. Slaap voldoende

Rugpijn is in de meeste gevallen het gevolg van overbelasting van de rug. Op het moment dat de rug minder belasting ervaart, wordt de pijn als gevolg dus ook minder. Voldoende nachtrust is daarbij erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je minimaal 7 tot 9 uur per nacht slaapt en je zal merken dat de pijn ‘s ochtends minder is.

3. Zorg voor de juiste lichaamshouding

Een verkeerde houding kan veel spanning in het lichaam veroorzaken. Wanneer je voor langere tijd een verkeerde houding aanneemt, kunnen er rugklachten ontstaan. De juiste houding is dus erg belangrijk. Wil je weten hoe jouw houding ervoor staat? Ga dan eens langs bij een specialist.

4. Blijf bewegen

Zoals we eerder al zeiden is bewegen goed voor een rug. Heb je last van klachten? Blijf dan niet de hele dag op de bank zitten, maar kom juist in beweging. Hierdoor zorg je ervoor dat je rug niet verstijft. Tevens kunnen oefeningen gericht op het versterken van de rug- en buikspieren zorgen voor minder rugklachten. Klachten ontstaan namelijk vaak door dat de rugspieren niet sterk genoeg zijn. Met slechts een paar simpele oefeningen per dag kun je enorm veel winst behalen!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top