Herdenk je geliefde met een tijdelijk grafmonument

Herdenk je geliefde met een tijdelijk grafmonument

Wanneer je iemand verliest, breekt er natuurlijk een ontzettend vervelende periode aan. Na de begrafenis en alle plechtigheden kan het soms fijn zijn om een plekje te hebben waar je iemand kan herdenken, maar helaas is het zo dat een grafsteen plaatsen niet direct gebeurt. Dit kan soms nog wel weken duren waardoor het herdenken van je geliefde een stuk lastiger wordt. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van een tijdelijk grafmonument.

Wat is een tijdelijk grafmonument?


Een tijdelijk monument is een kleinere versie van een normaal monument wat dus dient als tijdelijke oplossing om iemand te herdenken. Zoals we al aangaven kan het best lastig zijn om iemand in ere te herdenken wanneer de begraafplaats voor jouw gevoel nog niet af is. Het kan dan als vervelend ervaren worden om naar deze plek toe te gaan. Met een tijdelijk monument heb je in ieder geval voor een bepaalde periode er iets staan om je geliefde alsnog te kunnen herdenken. De begraafplaats lijkt daardoor niet koel en kil, maar heeft een speciale uitstraling gekregen. Het herdenken kan hierdoor plaatsvinden zonder dat je je stoort aan de begraafplaats zelf.

Waar wordt een tijdelijk monument van gemaakt?


Een tijdelijk grafmonument kan van verschillende materialen gemaakt wordt. De meest voorkomende materialen zijn: RVS, kunststof en hout. Alle materialen worden of met een laser of met een andere methode bewerkt waardoor er een persoonlijke tekst in het monument kan staan. Je kunt hierbij denken aan de tekst die uiteindelijk op het monument komt te staan of een hele andere tekst. De monumenten kunnen op het graf neergelegd worden of kunnen met een steker op de plaats gemaakt worden. Hierdoor heb je dus een heel ander effect dan wanneer de begraafplaats nog leeg is. Hierdoor lijkt het direct al veel vriendelijker te ogen dan voorheen.

Tot slot


Een tijdelijk grafmonument is dus de ideale manier om een geliefde te herinneren en te herdenken. Uiteindelijk kan het tijdelijke monument natuurlijk ook dienen voor een andere plek. Denk bijvoorbeeld in huis ergens of op een andere plek die speciaal voor jou was. Een prachtige manier om te herdenken dus.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top