Wijnfles open krijgen

Euhm… wat zeggen we nou? Deden jullie dat al die tijd dan niet goed? Nou, misschien wel niet, nee. Maar hoe moet het dan wel precies?

Nou, daar is niet slechts één antwoord op te geven. Er zijn vele verschillende methoden om flessen te ontkurken. En sommigen kende je misschien wel, maar paste je nog niet helemaal op de juiste
manier toe. Daarom gaan we die met je bij langs. Dankzij het opvolgen van onderstaande tips weet je zeker dat de smaak van jouw favoriete wijn volledig behouden blijft zodra je die gaat inschenken..

Kelnersmes

Een manier om in de schijnwerpers te gaan staan bij je gezelschap is een kelnersmes gebruiken. Dit multifunctionele accessoire bevat onder andere een mesje – vandaar de naam – waarmee je net
onder de rand van de hals begint met het verwijderen van het fole. Dit omdat de wijn niet in deze beschermlaag mag druipen en zo de smaak in het glas aantasten. Vervolgens draai je de trekker in de kurk totdat je nog maar één slag kunt maken. Zodra je te ver draait, is het mogelijk dat er brokjes kurk in de fles vallen. Maar zodra je niet ver genoeg gaat, breekt de kurk mogelijk af. Delicate balans, dus! Zet de eerste richel van de hefboomarm tegen de hals van de fles en wip de kurk eruit. Verwijder die pas echt in zijn geheel in stijl door de trekker te verwijderen, de kurk er met je vingers uit te plukken en deze te laten ruiken door de tafelheer of – dame. Dat is hoe het heurt.

Klauwhamer en spijkers

Wat, en daarmee de bovenkant eraf slaan of zo? Nee hoor, absoluut niet. ‘t Is juist zaak dat de fles helemaal heel blijft. Jammer hè?

Je verwijdert wederom eerst het folie en tikt dan één voor één de lange spijkers in de kurk. Laat wel wat ruimte tussen de koppen. Daarna wip je met de klauw van de hamer iedere spijker ruit, wat
betekent dat de kurk steeds een stukje omhoog komt. En uiteindelijk trek je hem er met de hand uit. Geen kurkentrekker voorhanden maar wel gereedschap> Dan heb je je gasten een tof kunstje om te laten zien!

Lekker laten zitten

Wat, de kurk? Jazeker! Die hoeft er helemaal niet uit. Tenminste, niet zodra je voor het Coravin systeem kiest. Aan het apparaat zit een holle naald die je in de kurk drukt. Hierdoor wordt argongas
in de fles gespoten die druk veroorzaakt. De wijn giet je vervolgens uit via het Corazon systeem zelf. Er komt geen zuurstof bij de wijn en de smaak blijft dan ook behouden. Dat betekent dat je je niet sociaal verplicht hoeft te voelen om heel de fles in één keer leeg te drinken. Mag wel, natuurlijk…

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top