De complete keuken; wat heb jij nog nodig?

Keuken

Nou, ga maar na. Je wilt je gasten iets lekkers en bijzonders kunnen serveren. En laten we ook jezelf niet vergeten! Is esthetiek voor jou overigens ook belangrijk?

Hm, wellicht lopen we nu wat hard van stapel. Maar het zal je niet verbazen dat je voor het bereiden van specifieke gerechten bepaalde gereedschappen standaard in huis dient te hebben. Plus
natuurlijk de nodige ingrediënten. En dan zijn er nog een heleboel zaken die je zelf in dient te vullen als gastheer of -dame zijnde. Hieronder bespreken we enkele standaardzaken die je nodig zult hebben om van iedere maaltijd iets bijzonders te maken. Zo weet jij binnen de kortste keren de heerlijkste gerechten niet alleen te bereiden maar ook nog eens stijlvol te presenteren!

Panne(n)

Zolang je niet de juiste pannen in huis hebt om jouw ingrediënten correct mee te bereiden, dan… tja, heb je panne. Mochten daar dan ook nog gebakken peren bij komen kijken, dan heb je tenminste nog iets om aan je bezoek op te dienen. Sorry, we lieten ons even gaan. Feit is en blijft dat er voor koken, bakken braden, grillen en andere manieren om ingrediënten en gerechten warm te maken de juiste pannen bestaan. Deze zijn zowel in sets als los verkrijgbaar. In een grootverpakking zitten meestal alleen de standaard onderdelen; de echte professional heeft hier zeker niet genoeg aan en zou daar bijvoorbeeld wel een wok of braadpan bij willen!

Nastrovje!

Zowel om iets te vieren als om jouw kookkunsten mee weg te spoelen – niet minachtend opvatten svp – wil je wel iets lekkers te drinken kunnen serveren. Uiteraard wil jij je gasten graag tevreden
stellen en heb je hun favoriete drankjes in huis gehaald. Let er alleen wel op dat je hiervoor aparte glazen nodig hebt. Om de smaak en temperatuur van rode wijn optimaal te houden, kun je dat niet zomaar in een cocktailglas gieten. Lees je hier goed over in voordat je inschenkt – of zelfs maar de gewenste dranken en glazen in huis haalt.

Scheppen, snijden en prikken

Tja, wanneer je met je vingers kan en mag eten, grijpt menigeen die mogelijkheid letterlijk en figuurlijk met beide handen aan. Maar voor ieder gerecht wil je natuurlijk ook passend bestek op
tafel kunnen leggen. Hierin is zoveel keuze dat je, naast de inhoud van complete pakketten, ook goed moet kijken naar de stijl en je budget. Welke uitstraling past bij je en hoe hoog is je budget?
Laat dit geldende factoren zijn zodra je een nieuwe bestekset gaat aanschaffen.

Daar zijn we niet (ser)vies van!

Waarvan? Nou, van stijl natuurlijk! Allereerst kwak je de resultaten van jouw kookkunsten natuurlijk niet zonder enige vorm van ceremonie op een willekeurig bord. Bovendien wil je dat borden en schalen die je op tafel hebt gezet perfect bij de sfeer van je interieur en het seizoen of zelfs de gelegenheid past. Allemaal zaken om rekening mee te houden zodra je je nieuwe serviesset uit gaat zoeken. En wie weet komen je gasten nog eens terug omdat je het allemaal zo gezellig hebt aangekleed!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top