Vier tips die ervoor zorgen dat jij het sporten in de sportschool vol zal houden

Je gaat naar de sportschool toe en hebt jezelf het doel gesteld om twee keer in de week te gaan trainen om er nog fitter uit te zien. Helaas val je terug, omdat je tussentijds geen zin meer hebt om je uit te sloven met trainen. De volgende keer ga je het weer proberen, maar dit keer wil je weten hoe je kan voorkomen dat je de motivatie kwijt raakt. In dit artikel wordt uitgelegd welke tips jou helpen om het sporten zo aangenaam mogelijk te maken.

Stel realistisch doelen en verwachtingen op
Wanneer je een haalbaar doel voor jezelf stelt dan zul je er meer in geloven. Houdt ook bij hoeveel je bijvoorbeeld per week afvalt, maar verwacht geen resultaat binnen een paar weken. Meestal duurt het langer voordat je gaat merken dat het sporten werkt.

Bouw het aantal oefeningen rustig op
Als je begint met fitness dan is het verstandig om dit rustig op te bouwen. Het is vaak lastig om je in te houden omdat je gelijk hard van start wil gaan, maar houdt rekening met je eigen conditie op dat moment. Je lichaam zal moeten wennen aan de hogere inspanning, want anders dan zal je kampen met vermoeidheid of spierpijn. Een personal trainer of iemand anders in de sportzaal kan je heel goed helpen in welke oefeningen je het beste kan doen als beginnende sporter in de sportzaal.

Zorg dat je teveel traint
Het is ook belangrijk dat je niet teveel en te lang traint aan bepaalde spieren. Soms kunnen spieren zo ver ontwikkeld zijn dat zij vastgroeien en dit kan nare situaties opleveren. Vraag daarom om advies van een trainer of het aantal oefeningen de juiste hoeveelheid is voor het resultaat dat je wil bereiken.

Gezond bewegen en eten
Je kunt wel heel goed sporten, maar dit betekent niet dat je dan automatisch fitter wordt. Ook een belangrijke factor is de voeding die je binnen krijgt. Wist je dat 80% van onze lichaamsamenstelling bepaalt wordt door wat wij elke dag eten? Het is daarom erg logisch om goed te kijken naar wat je eet. Bepaald eten en drinken kunnen je lichaam zelf helpen om beter te functioneren.

Sportschool Dronten
Ben jij klaar om je gympen aan te trekken en zelf of in een groep te gaan sporten? Ga dan naar sportschool de Bever in Dronten. De sportschool heeft veelzijdige programma’s en goede begeleiding klaar staan om ook jouw doel binnen te slepen. Ben je na een training klaar met sporten dat kun je lekker uitrusten en wat te eten of te drinken nemen in de eigen sportbar. Zo begin je elke sportdag met een glimlach!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top