Bloggen heeft grote voordelen

Wanneer u uw site wilt verbeteren zijn er enkele dingen die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld een SEO optimalisering. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door middel van een blog. Veel ondernemers zien de voordelen van het bloggen nog niet in. Echter heeft bloggen grote voordelen. Ook hoeft het helemaal niet duur te zijn want er zijn veel websites waar u gratis artikelen plaatsen kan. Hierdoor vergroot u de bekendheid van uw bedrijf via Google.

Waarom is bloggen zo belangrijk?

Door een blog word u zichtbaarder op internet, en dan spreken we vooral via Google. Een blog kan een nieuwe ingang naar uw website worden. Hierdoor vergroot u de kans dat een lezer meer gaat doen op uw website dan een dat blogartikel lezen. Een goede blog kan het verschil maken tussen lezer en klant. Wanneer artikelen goed gevonden en gelezen worden verhoogt de waarde van uw gehele site. De kans dat andere pagina’s ook hoger in Google weergegeven worden is hierdoor vrij groot. Daarnaast is het een makkelijke manier om zowel klanten als andere lezers in een keer te bereiken. U kunt door middel van een blog bericht al deze mensen informatie geven in plaats van het keer op keer uit te leggen. Ook heeft bloggen persoonlijke voordelen; u leert namelijk of u discipline heeft, u breidt uw eigen kennis uit en u blijft uzelf uitdagen.

Hoe ontstaat duplicate content?

Duplicate content ontstaat wanneer verschillende pagina’s dezelfde content hebben of wanneer iemand anders de informatie van uw website kopieert. Duplicate content is ontzettend ongunstig voor het optimaliseren van de zoekmachine omdat de pagina’s minder waarde krijgen. Maar één van die pagina’s heeft waarde volgens Google. Deze zal eerder bovenaan staan wanneer op dit onderwerp gezocht word. Het delen van uw blog via andere (sociale media) kanalen is geen duplicate content.

Waarom is duplicate content een probleem?

Google wil altijd de meest relevante zoekresultaten laten zien aan haar bezoekers laten zien. Wanneer verschillende pagina’s dezelfde content hebben word maar een pagina in de zoekresultaten getoond. Vooral wanneer de content op twee verschillende domeinen gepubliceerd is kan dit problemen opleveren. Google doet natuurlijk haar best om het originele artikel vast te stellen maar dit gaat niet altijd goed. Soms kiest Google namelijk de gekopieerde content als zijnde het origineel en word de website met de originele content dus niet weergegeven bij de zoekresultaten. In sommige gevallen deelt Google een zogenaamde penalty voor de hele site uit. Dit houdt in dat wanneer Google merkt dat dubbele inhoud gebruikt word om hen algoritme te manipuleren, zij een site uit de index van Google kunnen verwijderen.

Vragen over bloggen?

Heeft u nog vragen waarom u zou moeten beginnen met bloggen en welke voor- en nadelen bloggen heeft? Ga dan opzoek naar andere blogs die u kunnen inspireren. Of kijken met een (online) marketeer wat voor voordelen bloggen voor uw site kan hebben.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top