Drie belangrijke tips voor onderhouden van je boot

Onderhouden van de motor en schroefas
Tijdens de herfstperiode geven veel mensen hun motor al een grote onderhoudsbeurt voordat de schepen opgeslagen worden. Een kleine check die bestaat uit een paar handelingen kun je het beste doen wanneer je de boot voor de zomer wil controleren op onderhoud (Jouw boot moet je dan wel droog opgeslagen hebben). Het belangrijkste is om de filters te vervangen en de olie in de motor te vervangen met nieuwe olie. Check ook of de v-snaren niet versleten zijn en vervang ze als ze dat wel zijn. Verder kun je controleren of de accu opgeladen is en bovendien of het oliepeil en de koelvloeistof aangevuld zijn. De schroefas kun je controleren op aangroei, speling en op de uitneembare sensoren waardoor deze effectiever zal zijn.

Controleren van gas en elektriciteitsaansluitingen
Dit is een heel belangrijk onderdeel van de controle. Goede staat van gas en elektriciteitsaansluitingen zijn namelijk belangrijk om je boot prettig te maken om in te verblijven wanneer je lang op zee vaart. Bovendien is het erg gevaarlijk wanneer hier wat mis mee is. Bijvoorbeeld wanneer de gasslang beschadigd of verouderd is of een elektrische aansluiting verroest is dan moeten deze eerst vervangen worden. Anders is er namelijk kans op brandgevaar.

Controleren van de anodes en antifouling
Anodes zijn stukken metalen die voorkomen dat het metaal in contact komt met het water gaat wegslijten. De anode is zelf een stuk metaal wat de klappen opvangt van de erosie. Het zal wel vervangen moeten worden omdat deze stukken metaal zelf ook slijten. Antifouling zorgt ervoor dat waterdiertjes en planten zich niet aan de boot gaan hechten. Deze zal ook vervangen moeten worden omdat de laag over tijd loslaat. Kijk wel uit bij het uitzoeken van nieuwe antifouling dat je let op het milieu, want antifouling dat veel koper of zink bevat is slecht voor het milieu.

ESB Group
Wil jij een boot kopen of verkopen? De Elburger scheepsbemiddeling helpt je hier graag bij. Dit bedrijf heeft een heel scala aan boten te koop, zoals: viskotters, pontons en werkschepen. Het bedrijf heeft de ervaring in huis om jou van dienst te zijn. Kijk voor de website op www.esbship.nl.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top