Verhuizen naar het buitenland, avontuurlijk?

Verhuizen naar het buitenland, avontuurlijk?

Dus je hebt de beslissing genomen, je gaat verhuizen naar het buitenland. Om welke reden je ook verhuist naar het buitenland, er moeten veel zaken worden geregeld, bijvoorbeeld de verhuizing.

Wat gaat mee?

Wat neem je mee, en wat laat je achter in Nederland? Sommige artikelen zijn in je nieuwe land van een andere kwaliteit dan je gewend bent.
Bijvoorbeeld verhuizen naar Spanje. Veel appartementen worden gemeubileerd aangeboden, maar de meubelen zijn vaak nogal massief, met veel zwaar hout en donkere kleuren. Dus kun je overwegen een ongemeubileerde woning te huren. Maar neem je dan je eigen inrichting mee of koop je nieuw?
Soms is het handig om spullen uit Nederland mee te nemen, bijvoorbeeld de bedden in Spanje zijn meestal een stuk kleiner dan wij gewend zijn. Tip, zorg voor voldoende beddengoed.
Appartementen zijn vaak een stuk kleiner, dus je eigen inrichting kan al snel zorgen dat het erg vol wordt.
Maar zelfs als je al je meubilair achterlaat, blijven er nog artikelen die veel ruimte in beslag nemen.
Kleding, schoenen, persoonlijke artikelen, je hebt al snel een aantal koffers vol om mee te nemen.

Zelf doen of laten verhuizen?

Dan komt de vraag of je zelf gaat verhuizen, of schakel je een bedrijf in? Vergeet niet dat wanneer je zelf de verhuizing regelt, je transport moet hebben. Een verhuiswagen of bus kan je natuurlijk huren, maar deze moet meestal weer in Nederland worden ingeleverd. Het makkelijkst is toch een bedrijf in te schakelen wat ervaring heeft met internationale verhuizingen.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Ze kunnen alles voor je regelen, van het demonteren van je meubelen tot het monteren op de nieuwe locatie.
Vaak hebben ze lokale contacten en kunnen ze zorgen dat alles hangt en staat wanneer je zelf aankomt. Het bedrijf kan voor alle douane afhandelingen zorgen, als dat nodig zou zijn. Ook kunnen ze, tijdelijk, spullen voor je opslaan, zodat het later afgeleverd kan worden.

Met het inschakelen van een bedrijf worden je een hoop zorgen uit handen genomen, en begint je leven in je nieuwe land een stuk rustiger.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top