Kies voor warme voeten met vloerverwarming

Kies voor warme voeten met vloerverwarming

Een heerlijk verwarmde vloer en een aangename temperatuur in huis. Met vloerverwarming weet je zeker dat het altijd lekker warm is, en dat je een warme ondergrond onder je voeten hebt. Denk jij erover om voor dit type verwarming te gaan? In dit artikel lees je alles wat je over vloerverwarming moet weten.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Heb je vloerverwarming in huis? Dan is dit erg comfortabel en prettig wonen. Niet alleen omdat het behaaglijk warm is in je woning maar ook door de onderstaande voordelen:

  • Alle verwarmingselementen bevinden zich onder de vloer, en er zijn dan ook geen radiatoren meer te zien in huis. Hierdoor ziet de woning er niet alleen netter maar ook ruimer en luxer uit. Het gevolg hiervan is dat de waarde van de woning stijgt en dat het huis meer waard wordt.
  • Vloerverwarming is energiezuinig. Dit zie je terug aan de lagere energierekening.
  • Vloerverwarming is beter voor de gezondheid. Dit komt doordat de warmte opstijgt vanaf de grond. Er circuleert op deze manier minder stof in de lucht. Dit komt ten goede aan de luchtkwaliteit wat weer goed is voor mensen met allergieën.

Wat zijn de nadelen aan vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft veel voordelen. Toch zijn er ook een aantal nadelen bij vloerverwarming te vinden. Zo is het niet in elke woning mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. De verwarmingselementen bevinden zich immers onder de vloer. Dit is dan ook de reden dat vloerverwarming voornamelijk in nieuwbouwwoningen te vinden is. In de wat oudere woningen moet er voor vloerverwarming dan ook een uitgebreide renovatie plaatsvinden.

Wat voor type vloer is geschikt voor vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de warmte die in de vloer rondgepompt wordt, naar boven kan. Vloeren die te isolerend zijn, zijn hierom niet of nauwelijks geschikt hiervoor. Enkele vloeren die wel geschikt voor vloerverwarming zijn:

  • PVC vloeren
  • Betonvloeren
  • Gietvloeren
  • Keramische tegels

Vloerverwarming in combinatie met een pvc vloer

Kies je voor vloerverwarming én een pvc-vloer? Dan is dit de ideale combinatie. De warmte wordt hierdoor goed onder de vloer verdeeld wat er voor zorgt dat het overal lekker warm aanvoelt. Wil je meer advies over vloerverwarming en een pvc-vloer? PVC Vloerenhandelgeeft je hier graag meer advies over.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top