Wanneer kies je voor een standaard applicatie of software op maat?

Wanneer kies je voor een standaard applicatie of software op maat?

Hoewel voor diverse doeleindes de standaard en simpelere software voldoet, is dit niet voor iedere klant en wensen uitvoerbaar. Hoewel er diverse standaard software pakketten als outlook 365 bestaan kan het zijn dat dit niet wenselijk is voor jouw onderneming. Het kan zijn dat je over een groot magazijn beschikt en hier een goed magazijn- en voorraadsysteem voor wil hebben zodat deze altijd up-to-date is en je niet in logistieke problemen komt. Daarentegen is zijn standaard software pakketten relatief laag en goed betaalbaar. Mede daardoor is het van belang om op voorhand af te vragen wat jouw onderneming nodig heeft en of hier een standaard pakket aan volstaat. 

Waarom toch kiezen voor software op maat?

Hoewel het prijsverschil groot kan zijn tussen software op maat en normale, is er in praktijk meer dan 70% van de software gebruikers niet tevreden over de functionaliteiten van de software. Vaak komt dit voort uit dat organisaties en software ontwikkelingsbedrijven maar de helft van de activiteiten in kaart brengt. Hierdoor blijkt achteraf vaak dat er misvattingen zijn waardoor de software niet optimaal functioneert. 

Om dit te voorkomen adviseren wij om de volgende vijf stappen in gebruiken bij het kiezen van de juiste software. 

  1. Technologiecheck. Bij inventarisatie wordt er gekeken welke hardware je hebt en wat de organisatie in de toekomst van plan bent te gaan gebruiken. Hier wordt dan direct rekening mee gehouden, zodat jij jaren vooruit kan. 
  2. Gezondheidscheck. Wat van de huidige content is goed en moet meegenomen worden in de nieuwe software? Daarnaast is natuurlijk het belangrijkste waar de verbeterpunten te vinden zijn. 
  3. Brainstormsessie. Waar wil de onderneming over een aantal jaren staan en hoe kan de software daarbij helpen? Dit geeft beter inzicht in of dit haalbaar is en of de software hier daadwerkelijk aan bijdraagt.
  4. De oplevering. De software wordt afgeleverd en kan door de onderneming getest worden. Als deze akkoord bevonden wordt kan de software in gebruik worden genomen. 
  5. Nazorg. Bij eventuele tekortkomingen wordt de software tijdens de nazorg in kaart gebracht en verbeterd.

Hulp nodig bij software op maat? Dan kan je altijd bij een software ontwikkelaar een offerte opvragen. 

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top