Onderzoek naar belastbaarheid bij psychisch verzuim

Ben jij recentelijk uitgevallen door bijvoorbeeld een burn-out, spanningsklachten, angst- en/of depressieve stoornissen? Zorg dan dat er een psychisch belastbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd, voordat je terug aan het werk gaat. Op die manier zorg je voor een effectieve re-integratie en voorkom je een terugval!

Wat is een belastbaarheidsonderzoek?

Een belastbaarheidsonderzoek brengt onder andere in kaart hoe je omgaat met spanning, stress en druk. Ook wordt het duidelijk welke situaties voor jou belastend zijn en op welk niveau je op zo’n moment functioneert. Dit wordt ook wel je draagkracht genoemd. Je draagkracht wordt bepaald door jouw mogelijkheden om stress te voorkomen en er mee om te gaan.

Wat is het doel van een belastbaarheidsonderzoek?

Het onderzoek biedt meer duidelijkheid over je psychische belastbaarheid, wanneer je bijvoorbeeld door gevolg van ziekte wordt belemmerd in je functioneren. Het onderzoek kan dan de aard van het probleem en de ernst ervan vaststellen. Daarnaast wordt er een werkgevers rapportage opgesteld waarin staat hoe het herstel bevorderd kan worden en hoe kan worden voorkomen dat de klachten terugkeren.

Hoe vraag ik een belastbaarheidsonderzoek aan?

Wil je een belastbaarheidsonderzoek laten uitvoeren, zodat je weer snel aan het werk kunt? Informeer dan bij je werkgever, bedrijfsarts, verzekeringsarts of een medisch adviseur. Zij kunnen je verder informeren, adviseren en het onderzoek voor je aanvragen.

Waar kan ik een belastbaarheidsonderzoek laten uitvoeren?

Er zijn verschillende partijen in Nederland waar je terecht kunt voor een belastbaarheidsonderzoek. Belangrijk is echter wel dat de partij geen belangen heeft bij de uitkomst van het onderzoek. Kies dus altijd voor een onafhankelijke organisatie, zoals bijvoorbeeld Psyon. Psyon werkt alleen met hoogopgeleide professionals die zich volledig hebben toegelegd op onafhankelijke diagnostiek. Meer informatie over deze organisatie en het belastbaarheidsonderzoek vind je hun website.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top