Zo houdt u uw tuintegels schoon

De tuin is een plek waar u tijdens de zomermaanden veel tijd doorbrengt. Een goede reden om ervoor te zorgen dat uw tuin er tiptop uitziet. Om langer te kunnen genieten van uw terras is het aan te raden om ook onderhoud aan uw bestrating te plegen. Hoe u onnodig veel onderhoud voorkomt? In onderstaand tekstgedeelte geven wij u een aantal tips.

Tips voor onderhoud

Uw terras moet niet alleen mooi zijn, maar ook mooi blijven. Met de volgende vier tips voorkomt u onnodig veel onderhoud:

 1. Anti-worteldoek
  Anti-worteldoeken zijn te gebruiken onder zowel tegels als halfverharding. Denk bij halfverharding aan: grind, split en houtsnippers. Het zijn grote matten en dankzij de speciale structuur laat het doek geen wortels door, maar wel water. Ideaal om onkruid in uw tuin mee tegen te gaan.
 2. Groot tegelformaat
  Creëer een terras met grote tegels. Hierdoor bevat uw terras minder voegen en heeft u dus minder last van onkruid tussen de tegels.
 3. Vuilwerende coating
  Tegenwoordig beschikken de meeste tegels over een vuilwerende coating. Uw tegels niet? Gelukkig is de coating ook te koop in diverse (tuin)winkels en eenvoudig zelf aan te brengen op de tegels. Informeer bij het tuincentrum bij u om de hoek welke coating het meest geschikt is voor uw tegels.
 4. Polymeer voegzand
  Strooi polymeer voegzand over uw tegels. Dit voegzand gaat onkruid tegen en is geschikt voor het invoegen van praktisch alle steensoorten.

Zo maakt u uw tuintegels schoon

Geeft u uw tuin een opknapbeurt en bent u op zoek naar nieuwe tegels? De sierbestrating van Woning Sierbestrating zijn niet alleen onderhoudsarm, maar ook nog eens een sieraad voor elk terras! Bezoek de website www.woningbestrating.nl om hun uitgebreide aanbod te bekijken. Laat u verrassen!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top