7 sollicitatie tips die jou helpen aan de baan

Na enige tijd zoeken naar bijbaan in jouw stad en het sturen van diverse sollicitatiebrieven, ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dit blogartikel geven wij jou een paar goede tips voor het voorbereiden van je sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding helpt tegen stress en zenuwen en hoe beter je voorbereid bent, hoe meer succes je boekt.

 1. Oefen, oefen en oefenen
  Het internet staat vol met de meest gestelde vragen tijdens sollicitatiegesprekken. Probeer op elke vraag alvast een antwoord te bedenken. Je hoeft ze niet uit je hoofd te leren maar het helpt al enorm als je er al van te voren over nagedacht hebt.
 2. Verdiep je in het bedrijf
  Doe je huiswerk goed en lees alles wat je over het bedrijf kunt vinden! Verdiep je in de branche en de diensten en producten van het bedrijf. ‘Vertel eens wat je weet over het bedrijf?’, is een veel voorkomende sollicitatievraag. Vertel een helder verhaal en laat zien dat je je echt verdiept hebt.
 3. Wees op tijd
  Zorg ervoor dat je op de dag van het sollicitatiegesprek op tijd aanwezig bent. Met op tijd bedoelen we vijf tot tien minuten van te voren. Zorg dus dat je ruim op tijd weg gaat van huis zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Misschien staat er wel een file of heeft de trein vertraging!
 4. Probeer kalm te blijven
  Probeer tijdens het sollicitatiegesprek ook een beetje te relaxen. Onthoud dat lichaamstaal ontzettend belangrijk is. Misschien wel het meest belangrijke tijdens een sollicitatiegesprek! Wanneer je een beetje relaxed en zelfverzekerd overkomt, maak je al snel een goede indruk bij de recruiter.
 5. Laat zien wat je weet
  Laat in de antwoorden die je geeft zien wat jij weet over het bedrijf. Wanneer je vertelt over je werkervaring, probeer dat te laten matchen met het profiel wat zij zoeken.
 6. Follow-up
  Iets wat niet veel mensen doen maar wat wel een goede indruk kan maken, is het versturen van een bedankmailtje na afloop van het gesprek. In dit mailtje kan je ook nog extra informatie meesturen die je tijdens het gesprek bent vergeten. Ook laat je nog even weten dat je het gesprek erg leuk vond en dat je interesse naar de baan nog groter is geworden. Dit scoort punten!

En nu maar duimen dat je de baan krijgt!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top