Hoe nuttig is het volgen van een teamtraining?

Hoe nuttig is het volgen van een teamtraining?

Bedrijven overwegen steeds vaker om hun personeel bepaalde cursussen of trainingen te laten volgen, zodat zij meer in hun kracht komen te staan binnen het bedrijf. Het spreekt voor zich dat deze trainingen of cursussen steeds worden gekozen in functie van de noodzaak binnen de onderneming in kwestie. Neem nu bijvoorbeeld het volgen van een zogenaamde teamtraining. Voor het merendeel van de bedrijven geldt dat de kracht van de efficiëntie schuilgaat in de manier waarop de verschillende personeelsleden en/of afdelingen met elkaar samenwerken. Het volgen van een teamtraining kan ervoor zorgen dat bepaalde pijnpunten worden aangepakt zodat de samenwerking sterk wordt verbeterd. Wilt u graag meer te weten komen over hoe nuttig het volgen van een teamtraining in de praktijk kan zijn? U komt er alles over te weten in dit artikel!

               Welke soorten teamtraining bestaan er precies?

Het algemene doel van het volgen van een bepaalde teamtraining is om samen met de verschillende personeelsleden, van misschien wel diverse afdelingen, te werken naar een betere samenwerking binnen het bedrijf in kwestie. Om dit te kunnen realiseren kan ervoor worden gekozen om tal van verschillende soorten teamtrainingen te volgen. We maken in dit artikel een onderscheid tussen:

 

  1. Een teambuilding;
  2. Een teamworkshop;
  3. Een teamcoaching;

 

Elke vorm van teamtraining beschikt over diens eigen voor- en nadelen. Bij menig aantal bedrijven wordt er bovendien voor gekozen om bijvoorbeeld een teambuilding op periodieke basis uit te gaan voeren. Dit betekent concreet dat men er in het bedrijf voor kiest om de teambuilding verschillende keren te houden verspreid over meerdere jaren. Op deze manier hoopt men niet alleen op korte, maar ook op lange termijn een meerwaarde te creëren voor wat de onderlinge connectie en band tussen de verschillende personeelsleden betreft.

               Voor wie is een teamtraining volgen interessant?

In principe kan het voor alle personeelsleden de moeite waard zijn om een teamtraining te volgen. In het bijzonder is het echter zo dat een teamtraining volgen de moeite waard is voor teamleden of afdelingen die beter met elkaar willen leren samenwerken. Het maakt daarbij in het geheel niet uit in welke branche men actief is. Dit betekent dat een teamtraining zowel interessant kan zijn voor bijvoorbeeld leerkrachten als voor medisch personeel. Bovendien wordt bij het organiseren van een teamtraining sterk aangeraden om de verschillende afdelingen van het bedrijf erbij te betrekken. Dus bijvoorbeeld ook de directieleden. Op deze manier kan er pas echt intern een belangrijke meerwaarde voor de lange(re) termijn worden gerealiseerd binnen het bedrijf.

               Hoeveel kost een teamtraining volgen?

Tot slot spreekt het voor zich dat er ook nog stil moet worden gestaan bij de kosten die zijn verbonden aan het volgen van een teamtraining. Hoeveel deze kosten precies bedragen is in de praktijk sterk afhankelijk van het soort teamtraining welke zal worden georganiseerd. Kunt u bovendien veel zelf doen en laat u met andere woorden één van uw eigen medewerkers een teambuilding organiseren? Dan spreekt het voor zich dat dit de kosten aanzienlijk kan drukken. Hoe dan ook, een teamtraining zal zichzelf uiteindelijk zo goed als altijd terugbetalen. Voor een kwalitatief aanbod aan teamtrainingen en de tarieven kunt u ook terecht bij LiDRS.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top