Welke hoofdkussens bestaan er allemaal?

Welke hoofdkussens bestaan er allemaal?

Fabrikanten hebben door de jaren heen menig aantal verschillende soorten hoofdkussens op de markt gebracht. Voor deze verschillende hoofdkussens geldt vooral dat ze zijn vervaardigd uit andere materialen. Elk materiaal waar een hoofdkussen van is gemaakt kenmerkt zich door bepaalde, specifieke eigenschappen. Zo geldt voor een hoofdkussen dat is gemaakt van dons en veren dat ze een veel betere ondersteuning biedt in vergelijking met bijvoorbeeld synthetische exemplaren. Anderzijds is het zo dat hoofdkussens van dons en veren niet op een voldoende hoge temperatuur gewassen kunnen worden om huisstofmijt dodend te zijn. Hoe dan ook, ben jij ook benieuwd naar welke hoofdkussens er allemaal op de markt zijn terug te vinden? Verdiep je dan zeker even in de informatie die hier op deze pagina is terug te vinden.

            Hoofdkussens met dons en veren

Hoofdkussens die zijn gemaakt van dons en veren zijn sinds jaar en dag het populairst. Deze kussens zijn tot op de dag van vandaag het best verkocht en het lijkt er niet naar uit te zien dat daar snel verandering in zal komen. Het is voornamelijk de goede vormbaarheid van de vulling die hiervan aan de basis ligt. Daarnaast kan er echter ook worden vastgesteld dat deze hoofdkussens zorgen voor een prima ondersteuning. Betekent dit dat er aan deze hoofdkussens alleen maar voordelen zijn verbonden? Natuurlijk niet. Zo kan een hoofdkussen van dons en veren slechts worden gewassen op een beperkte(re) temperatuur van 30 graden. Daarnaast is het ook mogelijk dat er op een zeker ogenblik veerpennetjes door de tijk heen kunnen prikken. Dit is uiteraard iets wat in de praktijk behoorlijk irritant kan zijn.

            Waarom kiezen voor synthetische hoofdkussens?

Niet alleen hoofdkussens van dons en veren zijn interessant en het overwegen waard. Wat namelijk bovendien ook te denken van synthetische hoofdkussens? Voor dergelijke hoofdkussens geldt dat je eveneens kan rekenen op enkele zeer interessante voordelen. In tegenstelling tot hoofdkussens die zijn gemaakt van dons en veren geldt namelijk voor deze exemplaren dat ze wel degelijk gewassen kunnen worden op een temperatuur van 60 graden. Bovendien kan je door te kiezen voor dergelijke hoofdkussens altijd rekenen op een fris en aangenaam zacht exemplaar. Een niet onbelangrijk nadeel om bij het kopen van synthetische hoofdkussens rekening mee te houden is dat ze vrij weinig ondersteuning bieden. Bovendien zijn deze hoofdkussens ook erg zacht waardoor niet iedereen ze fijn zal vinden.

            Traagschuim hoofdkussens

Een ander type van hoofdkussen is het traagschuim hoofdkussen. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van een stuk traagschuim. Dit gezegd hebbende is het echter ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde snippers. In ieder geval, indien je kiest voor traagschuim hoofdkussens zal je in de praktijk altijd kunnen rekenen op de voordelen zoals hieronder aangegeven:

 

  1. Ze realiseren een bijzonder goede ondersteuning;
  2. Traagschuim hoofdkussens hebben een drukverlagende werking;
  3. De dikte van het hoofdkussen is met traagschuim vlokken instelbaar;

 

Let wel, traagschuim hoofdkussens kunnen niet worden gewassen. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze hoofdkussens er om bekend staan behoorlijk warm te zijn. Dit laatste maakt ze dan ook minder geschikt voor mensen die ’s nachts snel zweten.

 

Alle soorten hoofdkussens shop je op de website van Hoofdkussen.com!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top