5 tips voor een veiligere badkamer

5 tips voor een veiligere badkamer

Ouder worden doen we allemaal. Ons zicht en geheugen worden beetje bij beetje minder. En ook het evenwicht laat ons steeds vaker in de steek. Lastig, want je wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig kunnen douchen. Het is dan ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. Want een veilige badkamer: dat wil toch iedereen? In deze blog van LOTD besteden wij hier dan ook uitgebreid aandacht aan. Lees snel onze vijf tips!

1 + 2. Een inloopdouche of -bad

De meeste ongelukken in huis gebeuren in bad of onder de douche. Niet zo vreemd ook, want hier is het vaak nat en glad. Veel douchecabines zijn bijvoorbeeld voorzien van een drempel. Goed om water binnen te houden, maar vaak funest voor mensen die slecht ter been zijn. Kies daarom vandaag nog voor een inloopdouche – zonder – drempel. Hiermee wordt de kans dat je struikelt een stuk kleiner.

Hetzelfde geldt voor ons geliefde bad. Heerlijk om in te ontspannen, maar vaak vormt het in- en uitstappen voor senioren een probleem. Een groot probleem. Een bad met deur kan hier de oplossing bieden. Instappen. Sluiten. Vol laten lopen. En genieten maar!

3. Een douchezitje

Als jong persoon neem je het allemaal voor lief. Lang staan tijdens concerten. In de kroeg. Onder de douche. Helaas gaat de zwaartekracht op ten duur parten spelen. We worden minder vast op de benen en lopen meer risico op valpartijen. Om oudere mensen veiliger te laten douchen, kun je een opklapbaar douchezitje laten installeren. Zo hoef je nooit meer met een stoeltje te slepen.

4. Een antislipvloer

Eigenlijk zou iedere badkamer van een antislipvloer moeten worden voorzien. Jong of oud. Iedereen heeft er profijt van. Want een valpartij zit met een gladde ondergrond in een klein hoekje. Daarbij zijn de gevolgen vaak groot. Een blauwe plek. Een hoofdwond. Laat daarom altijd een antislipvloer plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan tegels met profiel.

5. Steunmogelijkheden

Het weghalen van drempels. Een douchezitje. Een antislipvloer. Deze elementen dragen allemaal bij aan het voorkomen van glijpartijen. Maar ze zijn lang niet altijd voldoende. Want ook onderweg of op het toilet kun je wel eens onderuit gaan. Plaats daarom zoveel mogelijk grip- en steunmogelijkheden. Zo is er altijd een hulpmiddel in de buurt.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top