5 redenen om naar de slager te gaan

5 redenen om naar de slager te gaan

Waar men vroeger voornamelijk het vlees bij de slager kocht, halen we tegenwoordig bijna alles in de supermarkt. ‘Ik heb weinig tijd’ is hierbij de meest genoemde reden om niet naar de slager te gaan. In deze blog geven wij je 5 redenen waarom je dat toch zou moeten doen!

1. Vlees is meestal goedkoper

Vlees bij de slager is vaak goedkoper dan in de supermarkt. Zo koop je bij een turkse slager al gauw een kilo kip voor zo’n €5 euro. In de supermarkt vind je dit zelfs in de aanbieding niet! Wil je altijd zo min mogelijk betalen? Vraag dan naar de prijzen bij een bepaalde slager en vergelijk deze steeds met de aanbiedingen in de supermarkt. Ook zijn supermarkten continu bezig met prijzen en concurreren. Prijzen veranderen daardoor vaak. Bij een slager verandert er daarentegen niet snel iets. Op die manier weet je altijd waar je aan toe bent.

2. Betere kwaliteit

Je verwacht het wellicht niet, maar er zit een enorm verschil tussen de kwaliteit van vlees in de supermarkt en dat van de slager. Vlees in de supermarkt is namelijk enorm bewerkt en zit vol met water, conserveringsmiddelen, E-nummers en ga zo maar door. Wordt de smaak hier beter van? Zeker niet. Vlees bij de slager bevat dit allemaal niet en dat proef je zeker weten!

3. De voorraad

Supermarkten hebben wel eens zeer scherpe aanbiedingen. Echter is de voorraad van zo’n product vaak beperkt. Hierdoor zijn deze aanbiedingen vaak ontzettend snel uitverkocht. Soms moet je zelfs meerdere keren langs de winkel om er vervolgens achter te komen dat je het product niet gaat bemachtigen. Ga je naar de slager? Dan heb je hier vaak geen last van. Vooral wanneer je in de ochtend gaat kun je bijna met 100% zekerheid zeggen dat alle producten er zijn.

4. Weet wat je koopt

Ben jij je bewust van wat je koopt? Wanneer jij je boodschappen doet in de supermarkt zal dit niet het geval zijn. Een productverpakking of een product zelf geeft je namelijk geen informatie over het product of waar het vandaan komt. Een slager in een slagerij kan dit wel!

5. Meer mogelijkheden

Een slager kan alles op maat maken. Een specifiek aantal gram vlees mengen met een specifiek aantal gram kruiden? Of meerdere gehaktsoorten met elkaar mengen? Bij een slager kan dat. Voor hen een kleine moeite, maar voor een supermarkt niet mogelijk. En heb je last van bepaalde allergenen? Dan kan een slager daar heel eenvoudig op inspelen in tegenstelling tot een supermarkt.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top