Zo houd jij je leren tas mooi!

Heb je net een mooie leren tas gekocht? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft! Het is daarom heel belangrijk dat jij je leren damestas op de juiste manier onderhoud, zodat je nog jaren van je aankoop kunt genieten. In dit artikel geven wij een aantal tips om je tas goed te onderhouden.

First things first: wat is leer eigenlijk?

Leer, ook wel leder, is gemaakt van dierenhuiden. In de meeste gevallen van koeien of varkens. In tegenstelling tot veel andere materiaalsoorten, is leer een echt natuurproduct. Dit betekent dat de tassen nooit identiek zijn en het materiaal in de loop van de tijd veranderd. Deze verandering is positief, omdat het leer steeds soepeler en mooier wordt!

Geef een beetje extra liefde aan je leren tas

Een leren tas heeft, net als je eigen huid, een beetje meer liefde nodig. Vet je tas daarom regelmatig in met een crème. Zo houd je het leer soepel en bescherm je het tegen de regen. Let op! Test altijd eerst het product op de onderkant voor je de gehele tas gaat behandelen.

Tips: je leren tas onderhouden

  • Spray je tas, vóór het eerste gebruik, in met een vocht- en vuilafstotende spray. Dit zorgt voor een extra waterproof laagje. Bij suède tassen is dit nog belangrijker, omdat suède gevoeliger is voor vuil, vocht en olie en sneller vaal wordt.
  • Neem je leren tas regelmatig af met een héél licht vochtige doek, om stof en viezigheid te verwijderen.
  • Vermijd zware regenbuien. Ondanks de spray is de tas nooit 100% waterproof. Teveel water veroorzaakt lelijke vlekken in het leer die je er niet meer uit krijgt. Is je tas toch nat geworden?Laat hem dan het beste drogen op kamertemperatuur.
  • Maak je leren tas ook nooit schoon met schoonmaakmiddelen. Ook dit kan permanente vlekken veroorzaken.
  • Zet je tas nooit te dicht bij de verwarming of in de volle zon. Zo voorkom je uitdroging van het leer, waardoor er vlekken of barstjes kunnen ontstaan.

Tot slot: Wees voorzichtig met het dragen van nieuwe kleren, het kan zijn dat je (donkere) leren tas wat afgeeft!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top