Waarom zwemmen zo gezond is

We zwemmen heel wat kilometers af in Nederland. Vooral in de zomermaanden genieten we massaal in openluchtzwembaden en aan de Nederlandse kust. Verkoeling in de warme zomermaanden. Waar veel mensen zwemmen vooral erg leuk vinden en als ontspanning zien is het daarnaast ook erg gezond.

 

Wat doet zwemmen met je lichaam

Zwemmen is goed voor je spieren. In warm water functioneren stijve spieren beter. Bewegingen die je in het water maakt kost minder energie dan dat je die op het droge maakt. Doordat je ze op een niet-belastende manier gebruikt zullen je spieren gaan ontspannen. Daarnaast is zwemmen geestelijk ontspannend en is het goed voor je hart en longen. Je ademcapaciteit vergroot zich. Topsporters hebben ook baat bij het regelmatig zwemmen. Zo train je het lichaam om lang te bewegen met een hoge hartfrequentie. Dit is een prikkel die ervoor zorgt dat je conditioneel steeds sterker wordt.

 

Zwemmen in de winter

Uit onderzoek blijkt, en dat is geen verrassing, dat er in de winter veel minder wordt gezwommen. En dat is jammer. Niet alleen omdat zwemmen zoals eerder gezegd leuk is maar ook erg gezond. Gelukkig is het ook mogelijk om in de winter je baantjes te zwemmen. Denk hierbij aan overdekte zwembaden. Toch vinden de mensen de weg naar een overdekt zwembad niet zo snel. Soms is een overdekt zwembad niet in de omgeving of is de drukte in een overdekt zwembad een reden om niet te gaan. Ook een abonnement is vandaag de dag erg duur.

 

Je eigen binnenzwembad

Een uitkomst kan zijn om een eigen binnenzwembad te laten aanleggen. Wat is er lekkerder dan thuiskomen van een lange dag werken en daarna lekker ontspannen in je eigen binnenzwembad. Zoals eerder gezegd is zwemmen namelijk geestelijk ontspannend. Er zijn in Nederland een aantal bedrijven die binnenzwembaden aanleggen. Zwedak Recreatiebouw is één daarvan. Zij leggen een binnenzwembad aan bij u thuis. Ze komen met een compleet ontwerp waarbij ze al uw wensen meenemen. Ook kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een sauna te laten plaatsen. Ultieme ontspanning!

 

Geen ruimte voor een binnenzwembad

Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte of het budget om een binnenzwembad aan te laten leggen. U kunt er dan voor kiezen om een buitenzwembad aan te laten leggen. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van buitenzwembaden. Een buitenzwembad is prima te gebruiken in de winter. Sterker nog. Een duik in koud water is óók gezond. De bloedvaten gaan openstaan en stimuleert de doorbloeding. Een win-win situatie!

binnenzwembad

 

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top