Tips om zelf je huis te verkopen

Je hebt eindelijk een nieuw plekje voor jezelf gevonden en wilt nu je huidige woning verkopen. Bezorgd over de kosten van een makelaar? Niet getreurd, het kan ook zonder! Lees gauw verder wat de voordelen zijn.

De voordelen

Zelf je huis verkopen heeft één belangrijke voordeel, namelijk de kosten besparen van een makelaar. Deze kosten kunnen namelijk oplopen tot in de duizenden euro’s en dit geld komt zeker goed van pas bij of het verbouwen of het verhuizen.

Daarnaast kun je ook de kosten besparen door zelf de kleine verbouw werkzaamheden uit te voeren, zoals het schilderen van muren of kleine plekjes, of het vervangen van je laminaat bijvoorbeeld. Let er wel op dat je het kundig genoeg doet zodat het er professioneel uitziet. Anders is het alleen maar zonde van je tijd en geld!

Wat nog een voordeel is, is het besparen van tijd doordat je de bezichtigingen bijvoorbeeld persoonlijk kunt inplannen met de klant. Makelaars hebben het namelijk druk doordat ze meerdere afspraken hebben en er kan zomaar een week of langer tussen zitten. Zo kun je een moment afspreken wat voor beide partijen het beste uitkomt, of het nu in de avonduren is of in het weekend.
Hier zit nog een voordeel aan verbonden, namelijk het feit dat je de rondleiding zelf kunt geven. Omdat je er hebt gewoond, ben je er enigszins aan gewend en is het ergens ook wel een emotioneel moment. Zo kun je het op een leuke manier naar de klant brengen en is het ook fijner voor de klant zelf omdat ze ook vragen kunnen stellen over jouw eigen ervaring in de buurt, bijvoorbeeld.

Twijfels?

Heb je toch je twijfels over het niet hebben van een makelaar of ben je onzeker over een aantal financiële zaken die erbij komen kijken? Dan is dat natuurlijk niet erg, want je kunt nog altijd terecht bij een makelaarsbureau zoals bijvoorbeeld Eigenaar. Zij kunnen je adviseren bij de zaken waar je hulp bij wilt hebben en aan de hand daarvan kun je een pakket opstellen. Zo heb je de touwtjes toch nog redelijk in handen!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top