Veiligheidstips: Hoe bescherm je jouw huis wanneer je niet thuis bent of op vakantie

Veiligheidstips: Hoe bescherm je jouw huis wanneer je niet thuis bent of op vakantie

Ga je de stad uit tijdens de vakantie? Telkens wanneer je langer dan 24 uur weg bent van huis moet je rekening houden met de volgende belangrijke tips om je huis veilig te houden:

* Laat een sleutel achter bij een buurman en vraag hem om op je huis te letten wanneer je weg bent. Biedt aan om dat ook voor hem te doen, en vergeet niet een leuk bedankje mee te nemen wanneer je terug komt.

* Pauzeer de krant abonnement en laat de post vasthouden. Stapels kranten of een overvolle brievenbus zijn tekenen voor dieven dat er niemand thuis is. Neem contact op met de krant; ze bieden mogelijk een online pagina waar je de levering tijdelijk kunt stop zetten. Vind je het niet prettig om te laten weten dat je weg bent? Vraag dan aan een buurman of hij de kranten en post binnen wilt leggen.

* Bespaar energie – en bescherm elektronische apparatuur. Trek de stekker uit apparaten die niet worden gebruikt: TV (moderne apparaten zijn enorme energie verslinders die zelfs stroom verbruiken wanneer ze niet aan staan), computers (verspillen energie), en je wilt niet dat een plotse spanningspiek ze opblaast, koffiezet apparaten, enz.

* Zet alles uit. Vindt de hoofdafsluiter van het water om te voorkomen dat de leidingen bevriezen en open barsten wanneer de elektriciteit uit gaat. En overweeg om de temperatuur van de boiler en de thermostaat lager te zetten – dit helpt zeker een hoop geld te besparen.

* Gebruik tijdschakelaars voor binnen en buiten verlichting. Een buitenlicht dat altijd aan staat wanneer er niemand thuis is om die aan en uit te zetten. Plaats een tijdschakelaar op verlichting in de woonkamer, slaapkamers en andere plekken die normaal verlicht zijn in de avond.

* Controleer de omgeving van je huis – kijk naar ladders of andere zaken waardoor inbrekers makkelijk toegang tot bovenramen kunnen krijgen. Zorg dat alle ramen en deuren zijn afgesloten, en laat geen verstopte sleutel buiten achter. Je denkt misschien dat hij goed verstopt is, maar de meeste inbrekers kennen de “goede” verstopplekken.

* Als je een beveiligingssysteem hebt laat dan de toegangscode en het telefoonnummer achter bij een betrouwbare buurman. Als het je een veilig gevoel geeft laat dan het beveiligingsbedrijf weten dat je weg bent.
Voor meer Veiligheidstips – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top