Je huis verkopen zonder makelaar

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf hun huis te verkopen. Zonder makelaar dus. Logisch, want dit kan een hoop geld schelen. Zo zijn de bekende courtagekosten van ±1,5% van de vraagprijs niet van toepassing. Misschien denk je nu, die kennis heb ik toch helemaal niet? Dan heb je meer kennis dan je denkt. Want wie kan er nu beter vertellen over jouw huis dan jijzelf? Jij kent het huis van top tot teen, hebt kennis van de buurt en kan potentiële kopers dus op een natuurlijke manier enthousiasmeren. Daar zit wat in toch? Vind je het toch nog wat spannend? Met onderstaande tips helpen we je alvast een eindje op weg.

Zorg voor mooie foto’s
Een zeer belangrijke stap in het proces van verkopen is het maken van mooie, duidelijke foto’s. Dit is de eerste indruk. Voor het beste resultaat kun je een professionele fotograaf inschakelen.

Publiceer je huis op een online huizen platform
Misschien ben je op zoek naar een nieuw huis, of heb je onlangs een nieuwe woning gekocht. Je hebt dan vast een kijkje genomen op huizensites als funda.nl of jaap.nl. Kies je voor je eigen huis verkopen? Dan is het belangrijk dat je jouw huis op zulke sites toont. Vaak zijn er diverse dienstverleners waar je pakketten kunt afnemen die dit mogelijk maken.

Doe mee met de Open Huizen Dag
Wil je je huis sneller verkopen? Uit onderzoek blijkt dat huizen die meedoen aan de Open Huizen Dag sneller worden verkocht. Waar wacht je nog op?

Zorg voor een professionele bezichtiging
Wil je je zelf je huis verkopen, dan kun je de bezichtigingen gemakkelijk zelf doen. Let er wel op dat het huis en de tuin netjes en opgeruimd zijn. Zorg er ook voor dat kinderen en/of huisdieren niet aanwezig zijn op het moment van de bezichtiging. Je kunt vragen of de geïnteresseerden een rondleiding willen of liever zelf kijken. Neem de tijd, wees geïnteresseerd en vraag aan het einde van de bezichtiging om de contactgegevens.

Mocht je wat hulp kunnen gebruiken, er zijn genoeg onafhankelijke platformen waar je jouw huis kunt aanbieden. Zelf huis verkopen zonder makelaar wordt zo een stuk eenvoudiger!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top