De beste koffieautomaat voor jou

De beste koffieautomaat voor jou

Koffie lijkt steeds belangrijker te worden in ons leven! Zowel op het werk als thuis zijn we bereid steeds meer te investeren in een goede kop koffie. Zeker bedrijven kunnen tegenwoordig dan ook niet meer weg komen met een slechte kop koffie. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van een koffiemachine? In dit artikel lees je vijf tips bij het kopen van een koffieautomaat

Welke apparaat past bij jouw behoefte?

Je hebt de keuze uit een volautomatische, een halfautomatische een capsulesysteem en een koffiezetapparaat. De vraag hierbij is eigenlijk: hoe eenvoudig wil je het eigenlijk maken? Het grote voordeel aan een volautomatische koffieautomaat dat je met een paar drukken op de knop je koffie krijgt. Met een handleiding bepaal je zelf de temperatuur van de koffie en de maalgraad. 

Bij een halfautomatische apparaat, doe je (zoals de naam het eigenlijk al zegt) meer handelingen. Zo stel je zelf de maalgraad in, stamp je de koffie en bepaal je zelf de temperatuur van het water. Over het algemeen zijn deze apparaten een stuk goedkoper, alleen ben je hiervoor meer tijd kwijt. Daar zit niet iedereen op te wachten! Door het kiezen van handmatige apparatuur zal je je personeel moeten trainen om kwalitatief goede koffie te bereiden. 

Verder heb je natuurlijk de koffiezetapparaat. Hiermee bereid je in één keer grote hoeveelheden koffie. 

Tot slot de capsulesystemen. Ook deze zijn gemakkelijk te bedienen. Je stopt een capsule in een houder, waarna de koffie heel snel uit het apparaat komt. 

Hoe belangrijk is koffie voor jou?

Het belang van koffie is afhankelijk van je situatie. Voor thuis zou je genoegen kunnen nemen met de halfautomatische koffieapparaat. Heb je een horecazaak? Dan is koffie echt hoofdzaak! Dan is het aan te raden om echt te investeren in een goede apparaat. Wellicht is het daarom verstandig om in contact te komen met koffieproducenten, zodat je je wensen kan bespreken.

Een ander belangrijk punt is, zeker bij een horecazaak, dat het apparaat de koffie snel bereidt. Uiteraard heb je in de horeca te maken met piekmomenten, waar het apparaat goed tegen bestand moet zijn. 

De juiste maalschijven

Welke maalschijven wil je voor je koffieautomaat? Je kan er dus ook voor kiezen om zelf je koffie te malen. Over het algemeen geldt dat je koffie dan het meest vers is. 

Voor de maalschijven heb je de keuze uit schijven van metaal en keramiek. Metalen maalschijven zijn meestal goedkoper, maar kunnen wel heet worden tijdens de bereiding. Maalschijven van keramiek gaan niet per definitie langer mee dan van metaal, zoals dit wordt beweerd. Kies verder ook voor conische of vlakke metaalschijven. Conische maalschijven zijn kegelvorming en zouden de koffie minder warm maken. Vlakke schijven zouden de koffie constanter produceren. 

Wat wil je voor je koffieapparaat uitgeven?

De aanschafprijzen lopen sterk uiteen en zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Zo heb je zelf speciale machines, handig voor als je in de horeca werkt, die veertigduizend euro kosten. Voor thuis heb je ook koffiezetapparaten voor 50 euro. De prijs varieert van 2 cent per kopje tot 3 cent. Het is maar net wat je wilt!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top