Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

woning contract tekenen

Ga je je eerste huis kopen? Wat leuk, gefeliciteerd! Je kunt nu lekker gaan rondspeuren op woningsites als Funda of Jaap en diverse huizen gaan bezichtigen. Vergeet echter niet dat hier meer bij komt kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Een klein en snel rondje door een huis vertelt jou namelijk meestal niet genoeg. Wij vertellen je waar je allemaal aan moet denken!

Let op je gevoel bij binnenkomst

Een eerste gevoel is heel belangrijk. Let bij het betreden van de woning dus goed op wat dit gevoel jou vertelt. Zie je jezelf in deze woning leven en ook voor langere tijd? Houd er hierbij wel rekening mee dat een verkoper of makelaar ook graag op je gevoel inspeelt en bepaalde technieken zal toepassen die voor een aangenamere indruk zorgen.

Kijk zelf rond

Laat je vooral ook niet teveel leiden door de makelaar. Kijk op je eigen gemak rond in het hele huis. Stel veel vragen en schroom niet om in kasten, verborgen ruimtes en op zolders te kijken. Hoe is de indeling van de woning? Past dit bij jouw wensen en plannen? Is het eventueel mogelijk om aanpassingen te doen? Vraag het gerust en kijk ook naar de apparatuur zoals de oven en vaatwasser. Zijn deze nog in goede staat? Vergeet bovendien ook niet om naar de afwerking van deuren en ramen en dergelijk te kijken!

Bekijk de buitenkant

Net zo belangrijk als de binnenkant van de woning, is de buitenkant. Je wilt immers geen woning met achterstallig onderhoud waarvoor je binnen de kortste keren nog weer kapitalen moet uitgeven. Kijk bijvoorbeeld of de daken en kozijnen nog in orde zijn en van welk materiaal dit allemaal is gemaakt. En hoe zit het met de tuin? Is deze netjes en verzorgd of zul je deze helemaal moeten opknappen?

Maak een rondje door de buurt

Als je niet bekend bent met de buurt, doe je er verstandig aan om hier even rond te lopen. Het is namelijk heel belangrijk dat de buurt ook aansluit bij jouw wensen. Het is immers wel een omgeving waar je dag en nacht bent. Kun je bijvoorbeeld je auto kwijt? Zijn winkels en dergelijke op een fijne afstand? En stikt het er niet van de studenten die iedere avond feestjes geven?

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top