Alles wat je moet weten over paardendekens

Er zijn verschillende types paardendekens die bruikbaar zijn voor verschillende doeleinden. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en materialen. Maar welke paardendeken is geschikt voor jouw paard? Wij begrijpen dat het soms lastig kiezen is. In dit artikel lees je daarom alles over paardendekens.

Welke deken gebruik ik wanneer

Welke deken je het beste kunt gebruiken hangt af van meerdere omstandigheden. Zo kun je jouw paard beschermen tegen de kou en regen. Maar er zijn ook dekens tegen vliegen of om een paard schoon te houden.

Jouw paard warm houden

Wil je jouw paard warm houden in de winter? Dan is een winterdeken of regendeken een goede keuze. Deze dekens bieden voldoende warmte voor barre weersomstandigheden.

Eczeemgevoelige paarden

Voor eczeemgevoelige paarden zijn er speciale eczeemdekens. Daarnaast zijn vliegendekens (tegen het steken van muggen en vliegen) ook een goede oplossing.

Jouw paard schoon houden

Zoek je een deken om jouw paard schoon te houden? Dat kan met een zomerdeken. Deze deken is niet warm, maar vangt wel vuil en viezigheid op.

Er zijn nog veel meer verschillende dekens. Mocht je nog twijfelen, laat je dan goed adviseren. Het is in ieder geval belangrijk dat de deken goed past. Zo voorkom je schuurplekken bij het paard.

De verzorging van de paardendeken

Heb je de juiste paardendeken gevonden? Dan is het belangrijk om deze professioneel te laten reinigen en wassen. Zo garandeer je een lange levensduur. Is de deken kapot, dan kun je deze vaak gewoon laten repareren. Goed onderhoud zorgt ervoor dat de dekens jarenlang mee kunnen gaan.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top