Piano kopen

Piano kopen voor je kind? Lees hieronder mijn tips!

Een piano kopen doe je niet zomaar. Voor veel mensen is het een hele opgave om de juiste piano te vinden voor hun kind die heel graag piano wil leren spelen. Want waar moet een piano nou eigenlijk aan voldoen? Vooral als je zelf weinig ervaring hebt met piano spelen. Hieronder worden een paar vragen besproken waar ouders mee kampen bij het kopen van een piano. Ik hoop dat je aan het einde van deze blog weet wat voor een piano je gaat kopen!

Een digitale of akoestische piano?

De eerste vraagt luidt: “Zou ik een digitale of acoustische piano kopen voor mijn kind? Wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten?” Tegenwoordig is er weinig verschil tussen een akoestische en digitale piano. Ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de klank van een digitale piano bijna overeenkomt met de sound van een akoestische piano. Het is hier eigenlijk een kwestie van smaak. Het maakt niet uit welke instrument je speelt, uiteindelijk wil je een piano die goed voelt en bij je past.

Train die piano vingers!

“Zou ik eerst een keyboard kopen voor mijn kind? Ik weet namelijk niet of hij/zij na 6 maanden nog piano wilt spelen”. De tweede vraag die veel voorkomt. Het is heel verstandig om je kind als eerst op een piano te laten spelen. Jouw kind kan niet alleen zijn/haar vingers trainen met een keyboard, maar ook weet je snel genoeg of jouw kind het na een paar maanden nog steeds leuk vindt. Als het na een paar maanden nog steeds zo leuk is als aan het begin, is de volgende stap vaak het kopen van een piano. Het zou zonde zijn als je een piano koopt voor je kind waar vervolgens weinig op gespeeld wordt.

De prijzen van een piano kunnen heel erg verschillen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om je goed te oriënteren op het internet. Zo worden er veel tweedehandse piano’s aangeboden die nog in perfecte staat zijn. Een piano is misschien wel wat duurder dan een keyboard, maar de sound van een echte piano overtreft een keyboard niet!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top