Is je accu winterklaar?

De winter komt er weer aan dus het wordt tijd om uw auto te controleren. Zitten de winterbanden er al onder? Heeft de auto al een winterbeurt gehad? En niet onbelangrijk, hoe is het met de accu gesteld? Het is algemeen bekend dat een autoaccu het moeilijker heeft in de wintermaanden. Een auto accu gaat gemiddeld wel meerdere jaren mee, maar hij wordt elke winter minder door de kou.  

Online
Een nieuwe auto accu kopen kun je tegenwoordig ook gewoon online doen. Het installeren van een accu in je auto is niet erg moeilijk. Het scheelt je weer een hoop geld als je hem niet naar de garage hoeft te brengen. Op diverse websites op het gebied van auto accu’s beschikt men over een een veiligheidscertificaat. Zo weet je zeker dat je je geld goed uitgeeft.

Verschillende accu’s
Kun je dan alleen een auto accu online kopen? Nee, je kan allerlei soorten accu;s online kopen. Denk hierbij aan een motor accu, vrachtwagen accu en een boot accu. Daarnaast heb je ook accu’s voor heftrucks, schepen/boten, caravans en hoogwerkers. Al deze accu’s kunnen bijvoorbeeld online besteld worden bij Accushoponline. Zij rekenen bovendien geen verzendkosten. De moeite waard om even te gaan kijken dus!

Merken accu’s
Naar wat voor soorten merken accu’s kun je dan het beste kijken? Een aantal kwalitatieve topmerken zijn:

  • VMF
  • Numax
  • Varta
  • Trojan
  • Optima


Weet jij al welke je gaat kiezen? Een auto accu zelf vervangen is niet moeilijk. Een accu is erg belangrijk in een voertuig. Het zorgt ervoor dat de motor wordt gestart. Daarnaast levert de accu ook energie naar andere apparaten in je auto. Denk bijvoorbeeld aan jouw radio of sigarettenaansteker waarmee je je telefoon kan opladen. Komt de motor van uw auto moeilijk op gang? Dan is het wellicht tijd voor een nieuwe accu. Je kan je accu laten doormeten bij een garage of via de ANWB.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top