Echtscheiding? Schakel een advocaat in!

Advocaat, een mooi beroep om uit te oefenen. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst de opleiding rechten volgen, wan anders kom je niet ver in de advocatenwereld. Als je een advocaat in wil schakelen, moet je er ook vanuit kunnen gaan dat hij of zij zijn vak goed verstaat. Je wilt immers niet voor het blok gezet worden. In Nederland zijn er veel advocaten werkzaam in verschillende advocatenkantoren, maar ook als particulier. In deze blog ga ik verder in op de voordelen van het inschakelen van een advocaat en wat zo’n advocaat voor je kan betekenen. Wist je al dat een advocaat vaak onmisbaar is bij bijvoorbeeld een echtscheiding?

Specialisatie in familierecht

Alleen een advocaat kan een scheidingsconvenant indienen bij de rechter. Wil je een geregistreerd partnerschap ontbinden? En zijn er geen minderjarige kinderen betrokken? Dan is een advocaat niet verplicht. Dit is ook de enige vorm van scheiden waarbij een advocaat niet verplicht is. Als je gaat scheiden is het helemaal aan jezelf om te bepalen wanneer je nou eigenlijk een advocaat wil inschakelen. Zo zijn er veel mensen die al vroeg in het stadium een advocaat inschakelen, maar ook op een later stadium kan een advocaat ingeschakeld worden. Zorg er wel voor dat je bij een echtscheiding kiest voor een advocaat met een specialisatie in familierecht.

Gezamenlijke of eigen advocaat?

Zijn jullie van plan om jullie echtscheiding samen te regelen? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Dit betekent dat jullie niet tegenover elkaar staan in de rechtszaal. Lukt het jullie helemaal niet om samen iets te regelen wat betref de echtscheiding? Dan is het verstandig om een eigen advocaat in te schakelen.

Wil je een advocaat inschakelen in de buurt van Oldenzaal? Schakel dan Sanders Advocatenkantoor in!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top