Directiechauffeur worden? Een beroep met veel verantwoordelijkheden!

Van een directiechauffeur wordt verwacht dat hij of zij ruime rijervaring heeft. Verder moet een directiechauffeur ook representatief zijn. Natuurlijk is het ook van belang om route kennis te hebben, want je bent immers veel onderweg voor een klant en het kan niet zo zijn dat je klant te laat op een belangrijke afspraak komt. Daarnaast moet je als directiechauffeur ook betrouwbaar zijn. Dit houdt in dat je belangrijke informatie niet verder doorspeelt en voor jezelf houdt, want anders kunnen er nare situaties ontstaan.

De voordelen van een directiechauffeur op een rijtje

Waarom zou iemand een directiechauffeur eigenlijk inschakelen? Ik kan vele redenen opnoemen, maar toch houd ik het bij de volgende vier. Allereerst kan een klant gewoon doorwerken in de auto. Vaak heeft een klant een drukke agenda en kan die extra tijd in de auto goed gebruiken. Daarnaast zijn parkeerproblemen voor een klant ook verleden tijd, want daar zorg jij wel voor als directiechauffeur! Een groot voordeel voor een klant is dat hij of zij niet hoeft te wachten op een chauffeur, want de directiechauffeur is er altijd voor de klant. In de tijd dat een directiechauffeur moet wachten op een klant, kan de directiechauffeur ook andere zaken voor de klant uitvoeren. Als directiechauffeur beteken je dus veel voor een klant!

Een CCV D1 opleiding

Hoe word je nou eigenlijk directiechauffeur? Het is van belang om een opleiding tot directiechauffeur te volgen. Deze opleiding verschilt in veel opzichten van de opleiding tot taxichauffeur. Veel taxichauffeurs leiden zich op tot directiechauffeurs door een CCV D1 opleiding te volgen. Bij deze opleiding is de beheersing van de Engelse taal bijvoorbeeld van belang en de opleiding gaat nog verder in op de voertuigbeheersing als directiechauffeur. Een CCV D1 opleiding duurt overigens zeven dagen.

Een specifiek beroep

Wil jij een opleiding directiechauffeur volgen? Als directiechauffeur kun je werken in verschillende bedrijven. Denk aan een taxibedrijf of beveiligingsbedrijf. Het is zelfs mogelijk om als zelfstandig ondernemer het beroep directiechauffeur te beoefenen. Over het algemeen is er veel werk te vinden. Wel hangt dit samen met de economische omstandigheden. Als directiechauffeur is het niet mogelijk om door te groeien, omdat het beroep al erg specifiek is. Benieuwd wat je gaat verdienen als directiechauffeur? Daar kan ik niet veel over zeggen, want dat verschilt per bedrijf! Ook hier hangt je loon onder andere af van je leeftijd en de taken die je gaat volbrengen als directiechauffeur.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top