Webshop beginnen? 3 gouden tips!

Webshop beginnen? 3 gouden tips!

Dus, je bent van plan een webshop te gaan beginnen? Dan heb je vast en zeker goed nagedacht over wat je precies wilt verkopen en waarom hier vraag naar zal zijn. En gezien het enorme aanbod webwinkels in talloze uiteenlopende branches zal het vast niet zo moeilijk zijn om zo’n online shop te beginnen, toch? Nou, daar kun je je nog weleens op verkijken! Bij het opstarten van een webshop komt waarschijnlijk meer kijken dan je vooraf denkt.

Om je te helpen bij de start van je webwinkel hebben we een aantal tips voor je. Dat je goed moet nadenken over het product en dat een uitgekiende marketingmix niet mag ontbreken om het product aan de man te brengen wist je natuurlijk al. Maar heb je ook met onderstaande zaken rekening gehouden?

Een perfect werkende website (laten) maken

Je hebt ongetwijfeld heel bewust de keuze gemaakt om je product online te gaan verkopen, in plaats van in een fysieke winkel. Dan valt en staat natuurlijk alles met het platform waarop je het aanbiedt. Kortom: je webshop moet perfect werken. Alles dient erop gericht te zijn het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken om een bestelling te plaatsen.

Dat betekent dat een goede navigatie door de webshop essentieel is. Een bezoeker moet binnen een paar klikken het product kunnen vinden waarnaar hij op zoek is. Vervolgens moet hij het product eenvoudig in de winkelwagen kunnen plaatsen en afrekenen. Van belang is dat alle mogelijke afleidende elementen hierbij achterwege gelaten worden, hoe leuk het er misschien ook uitziet. Functionaliteit boven design!

Een goede klantenservice inrichten

Verder is het belangrijk dat klanten contact met je kunnen opnemen, met vragen over hun bestelling. Dit moet in principe zowel per mail als telefonisch kunnen. Om ervoor te zorgen dat je altijd telefonisch bereikbaar bent kun je kiezen voor zogeheten VoIP-telefonie, waarbij je belt via het internet. Zo ben je niet langer plaatsgebonden en ben je op je zakelijke nummer overal bereikbaar. Wholesale Dutch Telecom is een vooraanstaande leverancier van VoIP-telefonie.

Marges, marges, marges…

Tot slot moet je goed nadenken over de prijzen van je producten. Kijk goed naar de prijzen van concurrenten en stel je prijzen hierop af. Maar zorg er wel voor dat je een goede berekening maakten van je eigen kosten per verkocht product. Kijk daarbij niet alleen naar de inkoopprijs, maar ook aan de geschatte marketingkosten, de tijd die je kwijt bent voor het inpakken en verzenden, etcetera. Kortom: bepaal welke marge je nodig hebt om te kunnen voortbestaan en uiteindelijk te groeien en stem hier je verkoopprijzen op af.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top