Waarom gastouderopvang?

Je zwangerschapsverlof is bijna voorbij en je gaat binnenkort weer aan het werk. Het is de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een kinderopvang. Een vorm van opvang die werkt voor jou en je kind. Om die reden schakelen steeds meer ouders een gastouderbureau in. Je kind onderbrengen bij een gastouder biedt vele voordelen. Hieronder beschrijven we er een aantal.

Persoonlijk en kleinschalig
Gastouderopvang is een persoonlijke en kleinschalige vorm van kinderopvang. Dat heeft als voordeel dat je kind opgroeit in een huiselijke sfeer. Door de kleinschalige opvang kan de gastouder goed inspelen op de behoeftes van je kind.

Iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht
Een gastouderbureau biedt je kind een veilige en rustige omgeving met iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht. Dat laatste is een groot voordeel van gastouderopvang. Bij een kinderdagverblijf of BSO staan namelijk meerdere leidsters op een groep en heeft je kind regelmatig met andere leidsters te maken.

Flexibele kinderopvang
Gastouderopvang is flexibel. Zo betaal je alleen de uren die je afneemt en stem je met de gastouder de breng- en haaltijden af. Ook je kind iets later ophalen i.v.m. bijvoorbeeld een vergadering is geen probleem. Verder behoort een dag ruilen en opvang in de avond en het weekend tot de mogelijkheden.

Gastouder scoort beter dan kinderdagverblijf en BSO
Uit onderzoek blijkt dat gastouderopvang in vergelijking met de kinderdagverblijven en BSO beter is voor kinderen. Kinderen zijn minder vaak ziek en er is veel aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Als je werkt, wil je dat je kind in goede handen is. CGOB De Herberg is een gastouderbureau die je kind een geborgen en veilige plek kan bieden.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top