De voordelen van een gastouder

De laatste jaren is het erg populair geworden om je kind te laten opvangen bij een gastouder. Dit is terecht, want een gastouderbureau zorgt ervoor dat je kind opgevangen wordt in een veilige en vertrouwde omgeving. Je kind krijgt persoonlijke aandacht en de gastouders richten zich op de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Lees snel verder en ontdek meer voordelen van gastouderopvang!

Tijd voor persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalig. Dankzij deze kleinschaligheid is er tijd voor je kind. De gastouder kan goed het overzicht houden en zich hierdoor volledig focussen op de kinderen. Je kind heeft op deze leeftijd veel persoonlijke aandacht nodig. Dit is namelijk de levensfase dat je kind zich zal gaan vormen tot een uniek persoon. Er is dan ook niets belangrijker dan de persoonlijke aandacht die er geboden wordt tijdens de gastouderopvang.

Een vertrouwde en veilige omgeving

Het gastouderbureau controleert altijd of het kind in een veilige omgeving terechtkomt. Het gastouderbureau ziet erop toe dat de woningen veilig en gezond zijn. Daarnaast moeten de gastouders werken volgens vaste voorwaarden. Op deze manier breng je je kind met een veilig gevoel weg en hoef je je de rest van de dag geen zorgen te maken.

Één vast gezicht

Het is wetenschappelijk bewezen dat een kind zich meer op zijn gemak voelt bij een gastouder. Iedere dag zal je kind hetzelfde gezicht zien. Dit zorgt ervoor dat je kind zich in een veilige, vertrouwde omgeving bevindt. Je kind zal zich meer op zijn/haar gemak voelen bij de gastouder. Dankzij één vast gezicht zal je kind meer plezier beleven en krijgt hij/zij de ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Samen spelen, samen delen

Het is belangrijk om een kind op jonge leeftijd al te leren samenwerken. De juiste samenwerking leidt namelijk tot succes. De kinderen zullen bij de gastouder opgevangen worden in kleine groepjes. Zo krijgen zij de kans om te spelen met andere kinderen. De gastouder zal het spelen van de kinderen in de gaten houden en zo nodig bijsturen. Jong geleerd is oud gedaan!

Flexibele kinderdagopvang

De gastouders werken voornamelijk op flexibele werktijden. Samen met de gastouder maak je afspraken over de opvangtijden. Het verschilt per gastouder, maar de meesten zijn de gehele dag beschikbaar. Je bepaalt zo zelf de dagindeling. Op deze manier kun je de kinderdagopvang precies aansluiten op bijvoorbeeld je werktijden.

De keuze is aan jou

Wanneer je je kinderen onderbrengt bij een kinderdagverblijf, heb je te maken met vaste werknemers. Een gastouder kies je zelf. Dit geeft vertrouwen. Je kunt zelf kijken welke gastouder het beste bij jou en je kind past. Ook dit geeft een vertrouwd en veilig gevoel!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top