Vier tips voor een geslaagd tuinfeest

Vier tips voor een geslaagd tuinfeest

De zomer biedt een garantie voor allerlei feesten. Geslaagd voor je opleiding, pas getrouwd of jarig op een mooie zomerdag? Dan heb je alle reden om een tuinfeest te organiseren! Maar hoe maak je jouw tuinfeest tot een succes? Maak gebruik van de volgende tips en je hebt gegarandeerd een knalfuif!

1. Een tent: voor het geval dat…

Je verwacht natuurlijk stralend weer met hoge temperaturen. Maar niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Wil je er dus zeker van zijn dat je feest kan doorgaan, ook wanneer het regent, dan biedt een feesttent uitkomst. Ook ideaal voor wanneer het feest tot in de late uurtjes doorgaat, terwijl het toch afkoelt. Een tent huren in Zwolle doe je bijvoorbeeld bij IJsselzicht Tenten!

2. Afwisseling in de muziek

De muziekkeuze is ook erg belangrijk. Jouw smaak is immers niet die van iedereen. Zorg dus voor een goede mix van genres en wissel opzwepende nummers af met meezingers en rustige tracks met dansmuziek. Op Spotify zijn talloze kant-en-klare afspeellijsten te vinden, maar het leukst is natuurlijk om er zelf eentje samen te stellen. En denk aan het volume! Niet alleen omdat de buren er op een bepaald moment klaar mee zullen zijn, maar ook omdat je gasten elkaar nog wel willen kunnen verstaan.

3. Verlichting voor in de late uurtjes

Hoewel de zon er in het begin van het feest ongetwijfeld nog lekker op brandt, gaat deze toch een keer onder. Wil je het feest tot diep in de nacht doorzetten, dan zul je verlichting nodig hebben. Kies dan niet voor een tl-buis in het midden van de tent, maar hang lampionnetjes op of zet fakkels in de tuin. Het zorgt voor een gemoedelijke sfeer!

4. Zorg voor een natje én een droogje

Ja, aan voldoende koud bier, wijn en andere dranken heb je natuurlijk gedacht. Maar je gasten lusten ook wel wat te eten. Als je geen zin hebt om telkens met de traditionele hapjesschaal wilt rondgaan en je de nootjes en zoutjes ook wat saai vindt, dan is een barbecue een uitstekend idee voor in de zomer. Maak duidelijk dat het zelfbediening is, dan ben je ook niet continu zelf in de weer. Win-win!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top