Tips om opgeruimd te klussen

Tips om opgeruimd te klussen

Als je vaak klust, kan je je voorstellen dat klussen zorgt voor een enorme puinhoop. Of het nu een grote klus is zoals je badkamer verbouwen, of een kleinere klus zoals een babykamer inrichten. Klussen gaat gepaard met een puinhoop. Maar hoe kan je die nu zo klein mogelijk houden?

Maak de ruimte leeg

Als je snel, schoon en overzichtelijk wilt klussen, is het van belang dat de ruimte leeg is. Alles wat er niet staat, kan ook niet vies of beschadigd raken. Zorg dat deze spullen tijdelijk ergens worden opgeslagen, liefst in verhuisdozen die je labelt. Is het nodig om eerst te slopen, wat altijd leuk is natuurlijk, doe dat dan in één keer. Dan zit je ook maar één keer in het vuil en stof. Zorg hierbij dat je bij bijvoorbeeld Puincontainershop.nl al een container of een bigbag hebt geregeld zodat alles meteen opgeruimd kan worden. Dan kan je alles stofvrij maken en beginnen met opbouwen.

Maak dus een plan van aanpak

Maak van tevoren een werkplan. Bedenk waar je de spullen laat die uit de ruimte komen. Kijk aan de hand van de klus, welk gereedschap je nodig hebt en zorg dat het in de buurt ligt, maar niet in de weg. Bijvoorbeeld tegen een muur en net buiten de ruimte. De volgorde van werken is ook erg belangrijk. Eerst slopen, dan schoonmaken om vervolgens weer op te kunnen bouwen. Houd er rekening mee dat je tussendoor ook regelmatig zal moeten ruimen of stofvrij maken.

Klussen met meerdere mensen

Ga eens na wie er allemaal kan helpen. Wie van de hulpkrachten kan welke taak het beste op zich nemen? Iemand kan goed zijn in behangen maar weer niet genoeg kracht hebben om mee te sjouwen. Vanuit deze planning weet je ook wanneer je juist die ene hulpkracht nodig hebt die zwaar kan tillen, of iemand die goed is in schilderen. Te veel mensen rond hebben lopen is niet zo bevorderlijk voor het houden van het overzicht.

Dus goed onthouden: Eerst een goede planning maken, dan alles regelen zoals de hulp en de container. Dan pas gaan klussen.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top