Nieuwe deuren in je woning? Vijf tips ter inspiratie!

Nieuwe deuren in je woning? Vijf tips ter inspiratie!

De deuren in je huis kunnen erg bepalend zijn voor de sfeer die de woning van binnen uitstraalt. Kies je voor een strak design, of juist een donkere, zware eikenhouten deur? Naast de uitstraling is het materiaal ook van belang, met het oog op de levensduur. Er zijn talloze opties. We geven je een aantal tips ter inspiratie!

Aluminium deuren

Deuren van aluminium hebben als voordeel dat ze licht van gewicht zijn. Daardoor kunnen ze op diverse manieren worden toegepast. Naast deuren zijn ook aluminium ramen, scheidingswanden, vliesgevels en meer mogelijk.

Aluminium deuren en ramen kunnen in de scharnieren worden gehangen, maar zijn ook zeer geschikt als schuifdeur. Het lichte gewicht speelt hierbij wederom een belangrijke rol. Ze ogen modern en strak en gaan bovendien jarenlang mee.

Deuren van glasvezel

Het voordeel van deuren van glasvezel is dat deze ontzettend stabiel stabiel zijn. In tegenstelling tot hout zullen ze dan ook nooit kromtrekken, buigen of draaien. Ze zijn bovendien gevuld met schuim en bieden zodoende een uitstekende isolatie.

Verder kunnen glasvezeldeuren in alle denkbare kleuren en patronen geschilderd worden. En vaak worden ze voorzien van houten panelen om de esthetiek te verbeteren. Deuren gemaakt van glasvezel kunnen tot slot zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Pvc deuren

Wie dacht dat pvc alleen gebruikt wordt voor vloeren, heeft het mis! Ook deuren kunnen van dit stevige, maar flexibele kunststof gemaakt worden. De voordelen van pvc deuren zijn dat ze termietbestendig, duurzaam, roestbestendig, licht van gewicht en vochtbestendig zijn. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te vervaardigen en te installeren en bovendien relatief goedkoop. Pvc is echter vooral geschikt voor binnendeuren en niet voor buitendeuren, omdat ze zeer licht van gewicht zijn en daardoor zware omgevingsomstandigheden niet kunnen weerstaan.

Stalen deuren

Stalen deuren stralen luxe en robuustheid uit. Ze worden in de regel voornamelijk gebruikt als toegangsdeur, vooral in het geval van massief staal. Wanneer een stalen deur hol is, is deze echter ook zeer geschikt als binnendeur. Ze gaan tientallen jaren mee en vereisen nauwelijks onderhoud. Bovendien kunnen er in stalen deuren allerlei patronen verwerkt worden.

Gladde deuren van multiplex

Een eenvoudige en vooral voordelige keuze. Zo zijn ze in aanschaf relatief goedkoop en gaan ze normaliter jaren mee. De deuren zijn van binnen gemaakt van hout, dat bekleed is met het goedkopere multiplex of vezelplaat. Hierdoor zijn ze vrij licht van gewicht. Bovendien kun je deze deuren in alle kleuren verven.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top