Meer uit je auto halen

Meer uit je auto halen

Waarom genoegen nemen met de auto zoals je die krijgt van de dealer? Iedereen die wel eens de films The Fast and The Furious heeft kunnen zien in de cinema of op TV, weet dat je veel modificaties kunt laten aanbrengen aan een auto. Qua uiterlijk, qua performance en ook qua geluid. Deze hobby noemt men ook wel cartuning (verbeteren performance) en carstyling (uiterlijke aanpassingen). Als leek kan dit echter nogal intimiderend zijn. Want waar begin je? Zeker als je weinig verstand hebt van sleutelen aan auto’s kan dit lastig zijn. Ook is het niet bepaald de goedkoopste hobby over het algemeen, dus hoe bespaar je zoveel mogelijk en behaal je zoveel mogelijk impact tegen zo min mogelijk kosten? Dit gaan we behandelen in dit artikel en we bespreken een aantal van de meest voor de hand liggende modificaties voor beginnende auto tuners en stylers.

Verlaging

Een van de aspecten van die bolides uit de eerder genoemde film is dat ze zo laag bij de grond komen. Dit zorgt voor een vlotte look van de auto in kwestie. Dit kan men bereiken met zogenaamde verlagingsveren. Er zijn een aantal merken op dit vlak het aanbevelen waard, waaronder Eibach. Dit is een Duits merk dat verlagingsveren maakt die het neusje van de zalm zijn. Het is belangrijk om van een goed merk veren te kopen, want het rijcomfort kan enigszins aangetast worden door verlaging.

Grill

Dit wordt ook wel de neus van de auto genoemd. Zit helemaal aan de voorkant. Een soort grill plaat. De grill bepaalt voor een groot deel het aangezicht van de auto, dus enigszins belangrijk. Een grill vervangen is relatief eenvoudig, dus wat ons betreft een goed punt om te beginnen. Let er wel op dat je een grill aanschaft die past op jouw auto. Een webwinkel met een enorm assortiment is: carstyle.nl.

Uitlaat

Uitlaten zijn niet zo zichtbaar maar het oor wil ook wat immers. Met de juiste uitlaat voeg je de nodige decibellen toe. Merken uitlaten die het aanbevelen waard zijn, zijn o.a. het Zweedse Simons en het Duitse Eisenmann.

Side skirts

Nu we de voor en achterkant behandeld hebben willen we ook een modificatie voor aan de zijkant uitlichten namelijk side skirts. Dit zijn een soort strips die je aanbrengt aan de zijkant van de auto, en deze doen de auto nog vlotter ogen mocht je deze al verlaagd hebben.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top