Het is alweer etenstijd. De vroege vogels onder ons hebben misschien zelfs al gegeten. Eentje daarvan ben ik. Ik heb voor mezelf pasta gemaakt met spinazie en tonijn. Eigenlijk gewoon maar wat bij elkaar gegooid dus. Maar ik wil jullie er wel van mee kunnen laten genieten, want het was echt delicious!
Oké, dit heb je nodig:
– Cherry tomaatjes
– Pasta (dah! Ik heb twee soorten gebruikt: kaas-tortellini en vlinderdasjesvormige pasta)
– Een blikje tonijn
– Spinazie
– Zout (voor door het water bij de pasta, ik gebruik het nooit, maar het schijnt de pasta lekkerder te maken)
– Mayo (heb ik ook niet gebruikt, maar daarmee kun je het wel iets romiger maken
– Geraspte kaas
Stap 1.
Kook de pasta, de rest duurt niet zo lang. Gooi er dus een beetje zout in als je dat lekker vindt. En laat dit koken tot de pasta een beetje kleverig is.
Stap 2.
Zet ondertussen de spinazie aan. Dat moet wel zachtjes, want als spinazie gaat koken kan er een verkeerd stofje vrijkomen ofzoiets. Ik weet het niet precies, maar ik doe altijd maar gewoon voorzichtig.
Stap 3.
Vervolgens moet je de cherry-tomaatjes roosteren. Je kan ze door de helft snijden, zoals ik. Maar dat hoeft niet, natuurlijk.
Stap 4.
Tadaah, je bent alweer klaar! Je hoeft alles alleen nog maar bij elkaar te gooien.
Alle ingrediënten zijn optioneel. Met pasta kan je eindeloos combineren. Daarom mag je helemaal zelf weten wat je er wel bij wilt hebben en wat je er niet bij wilt hebben. Maar neem maar van mij aan dat dit heeeerlijk was.