Ideeën voor uitstapjes

Dagje uit naar het pretpark

Wanneer je van plan bent om een dagje uit te gaan met kinderen denk je al snel aan het pretpark. Het pretpark is namelijk ook één van de leukste dingen die je kunt doen met kinderen. Ze zijn een dag helemaal vrij en kunnen doen en laten wat ze willen. Als volwassene of ouder kun je je ook prima vermaken. In de meeste gevallen vind je restaurants, uitkijk gelegenheden en natuurlijk ook attracties bedoeld voor volwassenen.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten pretparken in zowel Nederland als België. Ieder pretpark heeft gelijkenissen, maar zeker ook verschillen. Zo is de één meer gericht op amusement en de ander meer gericht op lichaamsbeweging bijvoorbeeld. Het is daarom goed om op het internet te zoeken naar verschillende pretparken om te kijken wat ze te bieden hebben en wat jij vervolgens geschikt vindt.

Een zeilboot huren

Een leuke activiteit met vrienden, collega’s of een andere groep? Ga eens een zeilboot huren. Het varen op het water geeft je een gevoel van vrijheid en totale ontspanning. Het vooruitkomen met behulp van de wind en technieken zonder een motorische aandrijving. Dat moet je eens beleefd hebben! Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig. Wel moet je minimaal 21 jaar oud zijn om gebruik te maken van de zeilboten.

Er zijn veel verschillende soorten zeilboten, van luxe en groot naar wat compacter. Je kunt een heel weekend zeilen of bijvoorbeeld een volle week. Dit kun je helemaal zelf bepalen. Ook kun je kiezen waar je graag wil varen. Of je nou wil zeilen in Lemmer of wil zeilen in Zeeland, er zijn genoeg mogelijkheden.

Uitje naar de dierentuin

Zowel voor kinderen als volwassenen is het erg leuk en interessant om een dierentuin te bezoeken. Je leer veel over dieren op een dag in de dierentuin. Het is ook nog eens leuk om exotische dieren, die je normaal gesproken alleen maar ziet op bijvoorbeeld televisie, eens van dichtbij te zien en mee te maken.

Ook dierentuinen zijn er genoeg in Nederland en België. Ieder dierentuin heeft zijn eigen specialiteit in bepaalde diersoorten. Als je de locatie het belangrijkst vindt, is dat ook zeker geen probleem. Door de vele dierentuinen in Nederland en België is er altijd wel een leuke dierentuin in de buurt!

Cultuur snuiven

Heerlijk fietsen in de natuur en deelnemen aan toeristische activiteiten? Als je historie, cultuur en natuur interessant vindt is het een leuk idee om eens een kasteel of slot te bezoeken op de fiets of met de boot. Zo kun je bijvoorbeeld op de fiets via een speciale fietsroute de natuur in. Zo’n fietsroute is helemaal ingericht voor een gezellig dagje uit vol met activiteiten.

Tijdens een pauze neem je bijvoorbeeld een tussenstop bij het restaurant van het kasteel op de route, waar je kan genieten van een compleet verzorgde lunch. Daarna kun je een rondleiding krijgen in het kasteel, waar je veel leert over de historie en het bestaan van het kasteel.

Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten bij een kasteel. Dan start je fijn uitgerust en met een goed ontbijt op met het fietsen van de fietsroute.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top