Het belang van een goede mediator in Amersfoort

Ben je op zoek naar een mediator? Dan ben je zeker niet de enige. In het dagelijks leven komen er namelijk enorm veel conflicten voor. Denk hierbij aan conflicten bij echtscheidingen, arbeidsconflicten, familieruzies en conflicten bij nalatenschap. Helaas is het niet altijd mogelijk om dit onderling goed te laten aflopen. Dit zorgt dan ook vaak voor een onnodig maar blijvend conflict. Een mediator kan helpen om ervoor te zorgen dat beide partijen tevreden worden gesteld, waarna het conflict dus verlicht of verholpen wordt. Mediators zijn er genoeg, als je op zoek bent naar een mediator in Amersfoort zal je een grote variatie aan keuze hebben. In dit artikel zal er worden uitgelegd wat een mediator is en hoe deze te werk gaat. Na het lezen van dit artikel wordt het uitzoeken van een mediator in Amersfoort een stuk makkelijker.

Wat is een mediator?

Een mediator is een onafhankelijk professionele bemiddelaar die helpt bij het oplossen van een conflict. Vaak gaat het hierbij om juridische problemen maar daarentegen is er ook vaak sprake van een niet juridisch conflict, denk hierbij aan familiezaken. Het werk van een mediator kan dus enorm verschillen. Een mediator is onpartijdig en heeft dus geen mening over het conflict. Een mediator zal door middel van gesprekken beide partijen stimuleren om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk zijn het de partijen zelf die tot een oplossing moeten komen, de mediator bemiddeld hier alleen in. Sommige mediators hebben van oorsprong hun beroep als advocaat of zijn nog advocaat en combineren deze twee beroepen met elkaar. Je kunt in Amersfoort dus ook een mediator vinden die advocaat is om bijvoorbeeld te helpen bij echtscheidingen, deze mediator kan dan duidelijk aangeven wat wel en niet toegestaan is vanwege de wet. De praktijk wijst uit dat mediation zeer effectief is bij het oplossen van juridische problemen. Een mediator streeft ernaar om beide partijen tevreden te stellen, dit is dus het tegenovergestelde van een advocaat.

Wat kost mediaton?

De verschillen in kosten bij mediation kunnen erg uiteenlopen. Het verschilt bijvoorbeeld enorm als een mediator van oorsprong advocaat is. Vaak vragen deze mediators een hogere prijs omdat zij effectief zijn in het oplossen van juridische problemen. De prijs van een mediator kan ook verschillen door de plek waar deze is gevestigd. Een mediator in Amersfoort zal gemiddeld gezien minder kosten dan een mediator in Amsterdam. Gemiddeld kost een mediator rond de 150 euro per uur, dit is exclusief 21 procent BTW. Vaak betalen beide partijen dan de helft. Het is goed om rekening te houden met het feit dat de meeste conflicten worden opgelost in twee tot vijf gesprekken, dit is geen garantie omdat sommige conflicten hardnekkig en tijdrovend zijn. Sommige mediators maken gebruik van manieren om het uurtarief te drukken, denk hierbij bijvoorbeeld aan skype gesprekken. Als je een mediator uit Amersfoort hebt gekozen welke een uur moet reizen, dan kan het effectiever zijn om online gesprekken te voeren. Een mediator kost meestal minder geld dan een advocaat.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top