Graszoden: de verschillende types en eigenschappen

Graszoden zijn ideaal wanneer u een mooi groen gazon wenst, zonder de lasten van gras zaaien. Ze zijn vaak makkelijk te leggen en zeer duurzaam. Maar net zoals bij graszaad, kunt u wat betreft graszoden ook kiezen uit verschillende types zoden. Elk type heeft weer zijn eigen eigenschappen. Maar welk type is nu het meest geschikt voor uw tuin? In dit blog maken wij u wegwijs in de wereld van graszoden!

Speelgazon zoden: voor intensief gebruik
Bent u van plan uw gazon intensief te gebruiken? Door er bijvoorbeeld op te sporten of de kinderen er op te laten spelen. Dan is het verstandig om te kiezen voor speelgazon. Dit zijn robuuste grassoorten die tegen een stootje kunnen. Deze grassoorten groeiden voornamelijk bovengronds. Is het gras wel beschadigd? Dan herstelt dit snel. Ook ideaal: het kan lang zonder water. Hét beste type graszoden wanneer u een onderhoudsvriendelijk, sterk gazon zoekt!

Zoden voor een siergazon
De echte tuinliefhebber onder ons zal hoogstwaarschijnlijk kiezen voor dit type zode. Het bevat de fijnste grassoorten en heeft een hoogwaardig kwaliteitsniveau. Dit vraagt om veel onderhoud, maar dan bent u wel verzekerd van een sierlijke grasmat!

Graszoden voor schaduwrijke percelen
Krijgt uw perceel weinig zon, maar wilt u toch graag mooie graszoden leggen? Dan zijn de graszoden voor schaduwrijke percelen een goede optie. Deze graszoden zorgen er van binnenuit voor dat uw grasmat er van buitenaf mooi groen en vol uit ziet. Dit type graszode is ook goed bestand tegen vocht én u kunt het gras goed betreden zonder het te beschadigen.

Uiteraard begint een mooi gazon bij een goede, vlakke bodem. Hiervoor kunt u teelaarde gebruiken. Het uitkiezen van de juiste grassoort is ook erg belangrijk. Mocht u er met bovenstaande informatie niet uitkomen, dan is het verstandig om u te laten voorlichten door een graszoden specialist.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top