De voordelen van een BBL opleiding in de bouw

Wil je graag werken in de bouw? Overweeg dan eens een BBL opleiding! BBL is de afkorting voor beroepsbegeleidende leerweg. Je zult tijdens een BBL opleiding leren én werken. Vaak ga je 1 of 2 dagen naar school en werk je de rest van de dagen bij een bedrijf dat aansluit op jouw studie. Studies op het gebied van bouw waarvoor je vaak een BBL opleiding kunt volgen zijn onder andere: waterbouw, grondwerker en machinist. Benieuwd naar de voordelen van een BBL opleiding ten opzichte van een ‘gewone’ opleiding? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

1. Eigen inkomen

Omdat je leert én werkt, ontvang je salaris. Je hebt dus een eigen inkomen. Als je fulltime op school zit heb je dit uiteraard niet.

2. Je studie betalen vanuit het werk

Je kunt je BBL opleiding betalen vanuit het werk. Je hoeft dus niet zelf de studiekosten te betalen. Een BBL opleiding heeft dus zeker financiële voordelen.

3. Veel praktijk

Men roept het vaak: je leert pas écht in de praktijk. Als je een ‘gewone’ opleiding volgt en afrond, dan zul je hierna jouw kennis in de praktijk gaan brengen. Vaak heb je dan nog niet heel veel praktijkervaring, dus dit ga je opbouwen. Kies je voor een BBL opleiding, dan begin je direct met de praktijk. Je bent het grootste gedeelte van de week aan het werk. Zodra je klaar bent met de opleiding, heb je dus al veel praktijkervaring! Meer kans op een vaste baan dus.

Je hoeft trouwens niet al een baan te hebben bij een passend bedrijf. Je gaat samen met een begeleider op zoek naar een passend bedrijf. Overzichten van BBL opleidingen zijn makkelijk te vinden. We raden je wel aan om vooraf een beroepskeuzetest te doen, zodat je er zeker van bent dat de gekozen opleiding écht bij je past.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top