De leukste uitjes in Zwolle

Hanzestad Zwolle is qua populariteit de laatste jaren flink gestegen in de peilingen. Niet gek, want in de loop der jaren is het aanbod qua uitjes en evenementen goed uitgebreid. Benieuwd wat voor leuks je allemaal kunt doen in Zwolle? Wij geven je een aantal tips.

Theater en musea

Wil je een uitje gerelateerd aan cultuur en historie? Bekijk een van de voorstellingen in Theater de Spiegel of bezoek een van de musea. Erg populair is museum de Fundatie, een museum voor beeldende kunst. Daarnaast kun je het Stedelijk Museum Zwolle, het Vrouwenhuis of het Bonami Spelcomputer Museum bezoeken.

Kerken en kloosters

Als we dan toch bezig zijn met historie, zetten we ook een aantal gebouwen op een rijtje die de moeite waard zijn om te bezoeken. Uiteraard kan een bezoek aan de Peperbus tijdens een bezoek aan Zwolle niet ontbreken. Maar ga ook zeker eens kijken bij het Dominicanenklooster en de Grote Kerk.

Met kinderen

Ook met kinderen is er genoeg te doen in Zwolle. Wat dacht je van oog in oog met Dino’s (geen echte natuurlijk) staan in Dinoland? Of genieten in het Doepark Nooterhof. Ten slotte kunnen kinderen heerlijk ruikende zeepjes of proefjes doen in de Ontdekhoek.

Shoppen

Met de H&M, Primark en steeds meer andere grote kledingketens kun je heerlijk winkelen in Zwolle. Daarnaast vind je ook genoeg lokale winkels.

Eten en drinken

Van al die uitjes krijg je natuurlijk dorst en trek. Gelukkig kun je in Zwolle je hart ophalen qua restaurants en cafés om lekker te luchen, borrelen of dineren.

Naast bovenstaande tips zijn er nog talloze andere mogelijkheden voor een dagje weg in Zwolle. Vervelen zul je je niet in deze Hanzestad!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top