Belangrijk! Onderhoud het beton in en om je woning

Belangrijk! Onderhoud het beton in en om je woning

Beton in en rondom de woning heeft eens in de zoveel tijd zeker aandacht nodig. Beton is een zeer degelijk materiaal, wat veel gebruikt wordt in de bouw. Overal om ons heen is beton te vinden. En net zoals schilderwerk gecontroleerd moet worden op scheurtjes of afbladderen, geldt dat ook voor beton. Balkons, galerijen, badkamers en aanrechtbladen zijn vaak gemaakt van beton, en onderhevig aan invloeden van buitenaf. De wind, de regen, en de zon zijn factoren die buitenshuis een aanslag plegen op het beton. En binnenshuis kunnen bijvoorbeeld heftige temperatuurverschillen scheuren in het beton veroorzaken. Beton is oersterk, maar ook op een bepaalde manier weer gevoelig.

Verwering en erosie

Binnenshuis zijn er meerdere plekken waar het beton te maken heeft met onder andere de invloed van vocht. Een kruipruimte onder een woning kan ook na jaren aan de randen gaan afbrokkelen. Eens in de zoveel tijd inspectie doen of laten doen, is goed om op de hoogte te blijven van de stand van zaken. Wanneer het zelf niet mogelijk is om beton te onderhouden, is het altijd mogelijk om een expert ernaar te laten kijken. De vakmensen van Vogel kunnen professioneel inspecteren en adviseren. Op sommige plaatsen kan er in een woning betonrot ontstaan. En dan is het belangrijk om ervaren mensen, met goede materialen, en de juiste technieken alles weer in orde te laten maken.

Beschermen van beton is mogelijk

Bij Vogel werken betonspecialisten die onderhoud kunnen plegen, maar ook renovatiewerkzaamheden kunnen verrichten. Zelf even ergens een kitspuit in leegspuiten is niet altijd de meest ideale oplossing, beton in en rondom je woning moet wel veilig blijven. Beton is onderhevig aan slijtage. Licht, hitte, zuren of agressieve middelen zijn niet goed voor beton. Maar Vogel biedt ook goede oplossingen om beton, zowel binnen als buiten, te beschermen. Transparante impregneerlagen bieden een goede bescherming tegen bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. En een onderzetter gebruiken om een hete pan op het betonnen aanrecht te zetten, is altijd een goed idee.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top