Afwisseling in je werk? Met deze vier beroepen zit dat wel snor!

Afwisseling in je werk? Met deze vier beroepen zit dat wel snor!

Afwisseling in je werk is ontzettend belangrijk. Zonder afwisseling beland je al gauw in een sleur en beleef je nog weinig plezier aan je job. Natuurlijk kun je binnen iedere baan zelf voor een bepaalde mate van afwisseling zorgen, maar de ene baan leent zich hier eenvoudigweg meer voor dan de andere. Met de volgende jobs weet je in elk geval zeker dat geen dag hetzelfde is.

Docent

Of je nu lesgeeft op een basisschool of in het middelbaar onderwijs: als docent is geen dag hetzelfde. Je kunt de afwisseling halen uit het geven van verschillende vakken op de basisschool, of het feit dat je steeds weer andere groepen voor je hebt. Kinderen zijn bovendien volstrekt onvoorspelbaar. Je weet nooit wat er in een bepaalde les staat te gebeuren.

Interim HR-manager

Als interim HR-manager word je regelmatig ingehuurd om de puinhoop binnen een bedrijf op te ruimen. En ieder probleem is natuurlijk anders en behoeft dan ook een andere oplossing. Je werkzaamheden zijn daarnaast zeer divers. Opleiden, recruiten en coachen: het hoort er allemaal bij. Bovendien werk je iedere keer weer samen met andere mensen.

Huisarts

Als huisarts haal je de afwisseling uit de ellende van een ander. Een beetje cru klinkt het wellicht, maar het is natuurlijk wel het geval. Geen enkele patiënt komt de wachtkamer binnen met hetzelfde probleem. En daarnaast zit ook iedere patiënt weer anders in elkaar. Waar de één heel geduldig is en alles van je aanneemt, heeft de ander thuis al opgezocht wat hem of haar vermoedelijk mankeert en wil deze patiënt alleen maar een bevestiging.

Journalist

Ook als journalist kun je alle kanten op, zowel letterlijk als figuurlijk. In figuurlijke zin wil het zeggen dat er binnen de journalistiek vele verschillende richtingen zijn. Word je onderzoeksjournalist bij een krant, presentator van een nieuwsbulletin, presenteer je een inhoudelijke show op de radio of ben je de bureauredacteur die voortdurend het laatste nieuws in de gaten houdt? Verder weet je natuurlijk nooit wat de dag je brengt. Anders zou nieuws immers geen nieuws meer zijn! Het vak van journalist is volstrekt onvoorspelbaar en is dan ook beslist geen negen-tot-vijf-baantje.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top