5 manieren om vloerverwarming aan te leggen

Vroeger was vloerverwarming erg exclusief en voor de rijken. Tegenwoordig komt een vloerverwarming steeds vaker voor. Vloerverwarming beschikt over meerdere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld ruimtebesparend omdat u afscheid kunt nemen van grote radiatoren. Daarnaast is het op lange termijn kostenbesparend. Dit omdat de thermostaat bij een vloerverwarming maar tot 19/20 graden hoeft worden gedraaid. Bij een traditionele radiator zit je al gauw op zo’n 21/22 graden. Bovendien wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld bij een vloerverwarming. Bij een thermostaat is het gedeelte dichtbij warmer dan de andere kant van de kamer. Op wat voor manieren kun je vloerverwarming eigenlijk laten leggen? Ecoheat legt het uit.

Vloerverwarming infrezen
Het infrezen van vloerverwarming wordt steeds populairder. Het voordeel hiervan is dat de dekvloer niet eerst verwijderd hoeft te worden. Dit bespaart een hoop tijd en dus ook kosten. De dekvloer dient hiervoor wel minimaal 30mm dik te zijn.

Vloerverwarming op krimpnetten
Het aanleggen van vloerverwarming op krimpnetten is één van de oudste methoden. Hiervoor wordt op de betonlaag een draadstaalmat gelegd. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met een dekvloer. Voordeel is dat de warmte bij deze methode lang vasthoudt.

Vloerverwarming op tackerplaten
Als u kiest voor een vloerverwarming op tackerplaten, kiest u ook direct voor isolatie. De platen zijn namelijk isolerend. Tackerplaten zijn verkrijgbaar in diktes varierend van 20 tot 44mm. Het voordeel is dat elk soort vloerbekleding geschikt is voor deze vloerverwarming. De installatie is ook binnen een dag mogelijk.

Vloerverwarming op noppenplaten
Een vloerverwarming aanleggen op noppenplaten is ook eenvoudig. Hierbij kies je ook direct voor een goede isolatie. Het houdt de warmte goed vast en is binnen een dag gelegd. Het is een erg energiezuinige keuze.

Vloerverwarming droogbouw
Last but not least de vloerverwarming op droogbouw. Droogbouw staat voor het niet hoeven aanleggen van een natte dekvloer. Het voordeel is de lage opbouwhoogte van 20 mm. Daarnaast warmt de ruimte snel op door de hoge ligging van de buizen in de vloer. Dit systeem is ook binnen een dag te leggen. Informeer naar de mogelijkheden bij Ecoheat.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top