6 tips om gezond de zomer door te komen

6 tips om gezond de zomer door te komen

Terrasje hier, ijsje daar, toch maar weer de barbecue aan, een koud biertje bij thuiskomst uit het werk: in de zomer laten velen zich het allemaal goed smaken. Na de zomervakantie komen we dan ook al gauw een paar kilo zwaarder weer thuis. En dan is het weer sporten geblazen. Maar met deze tips is het goed mogelijk om de zomer gezond door te komen én lekker te eten en drinken!

Milkshake? Frozen smoothie!

Een softijsje, een paar bolletjes heerlijk Italiaans schepijs of een verkoelende, maar mierzoete milkshake: soms kun je de verleiding gewoon niet weerstaan. Geen probleem! Maar er is een gezonder en misschien zelfs wel lekkerder alternatief: de smoothie met frozen yoghurt! Vrijwel iedere stad heeft tegenwoordig wel een smoothiebar waar de keuze reuze is. Tip: neem er eentje met kokosmelk, dan heb je alsnog een heerlijke zoete smaak!

Druiven, aardbeien, frambozen… Fruit als tussendoortje!

Met warm weer komt het regelmatig voor dat je tussen de middag helemaal geen zin hebt om te lunchen. En het diner wordt vaak tot ‘s avonds laat uitgesteld. Maar tussendoor krijg je dan af en toe toch trek. De greep in de voorraadkast, naar chips of zoetigheid, is dan al gauw gemaakt. Maar waarom zou je niet gaan voor een trosje druiven, een paar heerlijke zoete aardbeien, frambozen of ander zomerfruit? Minstens zo lekker!

Gezond barbecueën: het kan!

Ook barbecueën kun je zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld zelf een gezonde maaltijdsalade, als vervanging voor de grote schalen vette rundvlees- en eiersalade uit de supermarkt. Verder kun je je eigen gezonde shaslickstokjes maken, met ui, paprika, courgette en andere ‘grilbare’ groenten. En ook saus kun je zelf heerlijk maken, van natuurlijke ingrediënten. Tot slot: íets minder vlees mag ook gerust, hoor.

Watermeloen voor hydratatie

Wat bij warm weer ook erg belangrijk is – en iedereen weet dit – is voldoende water drinken. Maar ondanks dat dit bij eenieder bekend is, blijkt het toch een lastige opgave. Daarom kun je tussendoor ook groenten en fruit eten die veel water bevatten. De watermeloen is hier natuurlijk een perfect voorbeeld van. Maar ook komkommer, sla, bleekselderij, tomaten, aardbeien en (groene) paprika’s zijn goede keuzes. Je vindt ze bij de groente- en fruitgroothandel.

Hollandse haring: goed voor het bloed

Het begin van de zomer gaat zo ongeveer hand in hand met de start van het haringseizoen en dat is ideaal! Een ‘zoute’ op zijn tijd is namelijk ontzettend gezond. De Hollandse lekkernij bevat namelijk een rijkelijke hoeveelheid vitamine B12 en ijzer, waardoor het lichaam meer rode bloedcellen aanmaakt. Goed voor het zuurstoftransport door je lichaam! Bovendien bevat haring onder meer ook calcium, wat is voor de botten. Hetzelfde geldt voor de eiwitten in deze (gezonde) vette vis.

Eén wijntje is twee water

En om af te sluiten: je hoeft op het terras écht niet iedere keer een verse muntthee of een jus d’orange te bestellen. Een biertje of wijntje hoort er, zeker in de zomer, gewoon bij. Maar bedenk wel dat je nieren door het drinken van alcohol meer lichaamsvocht afvoeren. Daarom is het van groot belang om in ieder geval óók voldoende water te drinken, wanneer je op een terras of in de tuin zit en een paar glaasjes drinkt. Zo voorkom je dat je – in het ergste geval – uitdroogt.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top