4 stappen bij het starten van een uitzendbureau

Nederland kent meer dan 10.000 uitzendbureaus. Dat is ook niet zo vreemd, want in deze flexibele sector valt enorm veel te verdienen. Gezamenlijk tot wel 20 miljard euro op jaarbasis! Denk je erover na om hier jouw geluk te beproeven? Richt dan vandaag nog een uitzendbureau op! In deze blog vertellen wij jou over de eerste vier stappen die je hiervoor moet nemen.

#1 – Bepaal een duidelijke niche

Aan elk succesvol bedrijf ligt een goede formule ten grondslag. Daarom is het belangrijk om te bepalen waarom bedrijven én werkzoekenden juist voor jouw uitzendbureau zouden moeten kiezen. Is dat omdat jij alles weet over de horeca of toch over de bouw? Of omdat je flexibele contracten aanbiedt in een sector die daar niet bekend om staat? Bouw rond deze USP jouw bedrijf op!

#2 – Bedenk een bedrijfsnaam

Misschien is het het eerste waaraan je gedacht hebt: de bedrijfsnaam. Zorg ervoor dat het een term is die je makkelijk onthoudt. En één die geen negatieve of gekke associaties bij mensen kan oproepen. Heb je een paar goede ideeën? Controleer dan op de website van de KvK of deze nog beschikbaar zijn. Bekijk daarnaast ook of de door jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Want niets is zo vervelend als erachter komen dat je zo goed als onvindbaar bent op het internet.

#3 – Zorg voor startkapitaal

Een uitzendbureau beginnen vereist een startkapitaal. Immers, personeelsleden krijgen vaak wekelijks salaris. Maar die eerste klant betaalt pas over een maand! Wanneer je in het bezit bent van een goede spaarrekening, hoeft dit geen probleem te zijn. Maar ook als je die niet hebt, is het starten van een uitzendbureau mogelijk. In dit geval kun je gebruik maken van voorfinanciering bij een backoffice-bedrijf.

#4 – Schrijf je in bij instanties

Heb je de bovenstaande zaken goed op orde? Dan is het nu tijd om je in te schrijven bij verschillende instanties. De belangrijksten daarvan zijn toch wel de KvK en de Nederlandse Belastingdienst. Daarnaast is het verstandig – en in sommige gevallen zelfs verplicht – om naar de volgende zaken te kijken:

  • Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP);
  • Uitzend-CAO, zoals ABU of NBBU;
  • SNA-keurmerk;
  • Gecertificeerde arbodienst;
  • Verschillende verzekeringen.

Van de nichebepaling tot het daadwerkelijke inschrijven bij de KvK. Heb je de bovenstaande stappen met succes afgerond? Dan mogen wij jou feliciteren! Want je bent nu eigenaar van een eigen uitzendbureau. Nu het bedrijf staat begint het echte werk. Denk aan het opstarten van een G-rekening, het bijhouden van loon- en personeelsadministratie en het vinden van ondersteunende software. Maar nu? Nu proosten wij ééntje op jouw succes!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top